Članak je filtriran: petak, 19 Januar 2018 - GornjiVakuf-x.com

Putujete u pravcu Bugojna? Oprez!

Jučer je završeno postavljanje dva stacionarna radara na području općine Bugojno. Prvi radar je postavljen na magistralnom putu M16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje – Bugojno u naselju Vrbanja. Ograničenje brzine na ovom dijelu saobraćajnice je 60 km/h.

Drugi stacionarni radar je postavljen u Bristovima, na magistralnom putu M16.4 Bugojno – Novi Travnik. Ograničenje brzine na ovom dijelu je 40 km/h.

Kako saznaje GornjiVakuf-com radari još nisu u funkciji, a još nije poznato kada će biti okončani svi radovi i puštanje u funkciju.

Više...

Večeras prva večer narodne muzike na festivalu 'Djeca znaju pjevati'

U okviru festivala „Djeca znaju pjevati“ kog organizuje Centar za obrazovanje, sport i kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje večeras, 19.01.2018. godine, na programu je prvo večer narodne muzike.

Program počinje u 18:30h, a gosti večeri su: Samir Beganović, Dražen Jurina i Mahir Petrović. Ulaz je 1 KM, a uz ulaznicu publika ima mogućnost da glasa za svoga favorita.

Večeras će nastupiti: Mašetić Amna, Abazović Adnan, Šehić Ajna, Avdibašić Nedžla , Bešić Erna, Abazović Hanifa, Hadžić Ejub, Milanović Tarik , Milanović Almir, Duvnjak Mehrudin , Milanović Enis, Šehić Amel, Čelić Ajdin, Sušić Samra i Jašarević Amra.

Više...
Priključi se za RSS feed