Članak je filtriran: srijeda, 10 Januar 2018 - GornjiVakuf-x.com

Obilna kiša izazvala probleme u Bugojnu i Donjem Vakufu

Obilne padavine stvorile su na određenim mjestima u Bugojnu veće vodene površine, koje trenutno otežavaju saobraćaj i pristup stambenim i drugim objektima.

Problemi ove vrste prisutni su u Čipuljiću, Poljicu, Bristovima i Malom Selu, gdje je došlo do izlijevanja kanalizacije na put.

Također, u pojedinim zgradama i privatnim kućama voda je poplavila podrume.

Sličnih problema imaju i mještani nekih donjovakufskih naselja, zbog čega su morali intervenirati pripadnici Civilne zaštite i uposleni JKP „Gradina“.

Između ostalog, izvršili su regulaciju potoka koji se nalazi u blizini novosagrađene Sportske dvorane i Prve osnovne škole, jer se on bio izlio iz svog korita.

Dnevni avaz

Više...

Konkurs za dodjelu Kantonalnih stipendija u akademskoj 2017/2018. godini

Na osnovu člana 33. Zakona o dopunskim pravima branilaca (Službene novine SBK br.: 7/16) i člana 2. Pravilnika o ostvarivanju prava na stipendiju, Kantonalna uprava za branioce/ Kantonalna uprava za branitelje raspisuje

KONKURS
za dodjelu stipendija djeci branilaca/ branitelja za akademsku 2017/ 2018 godinu

1konk Kopiraj copy2konk Kopiraj3konk Kopiraj

OVDJE PREUZMI OBRAZAC ZA PRIJAVU

Više...

Poznati članovi Ocjenjivačkog žirija 'Izbor sportiste 2017'

U zgradi Vlade SBK/KSB  održana je 1. sjednica Organizacionog/Orgnizacijskog odbora " Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2017. godinu " sastavljenog od istaknutih sporskih radnika sa područja SBK/KSB, načelnika Općina Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje,Vitez,  Donji Vakuf i načelnika Općine Novi Travnik Refika Lende koji je ujedno i domaćin ovogodišnje manifestacije. Pored navedenih Organizacioni odbor sačinjavaju predstavnici resornog Ministartsva u Vladi SBK/KSB.

Sjednicom je presjedavala ministrica Katica Čerkez koja je već trećii put za redom na čelu Organizacionog/Organizacijskog odbora koji je ove godine  jubilarni 15. po redu " Izbor najboljih sportista Kantona ". Ministrica Čerkez u svojstvu presjedavjućeg Organizacionog odbora obratila se prisutnima  istaknuvši značaj ove manifestacije za Kantona, posebno za sportsite i sportske radnike koji daju svoj doprinos u razvoju sporta i da je jako važno da se oda priznanje za postignute rezultate tokom godine što Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta prepoznaje 15 godina kroz izdavajanje novčanih sredstava i aktivno učešće u radu tijela ove izuzetno značajne manifestacije čime doprinosi kvalitenom radu.

Ministrica Čerkez istaknula je da  Vlada SBK/KSB za iduću godinu predvidjela iznos od 700.000,00 KM novčanih  sredstava za  sport i da se nada će u skorije vrijeme Vladda SBK/KSB ispoštovati zakonsku obavezu od 0,5% ukupnih sredstava Budžeta SBK/KSB i da je tjelesna aktivnost značajna za razvoj mladih, kao i ostalih starosnih generacija posebno u posljednje vrijeme pripadnika treće starosne generacije.

Članovima Organizacionog/Organizacijskog odbora obratio se načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo  u svojstvu domaćina i potpredsjednika manifestacije te istaknuo da  je " Izbor najboljeg sportiste Kantona " izuzetno važan događaj za Općinu Travnik kao i Kanton i da je važna koordinacija između svih institucija na nivou Kantona. Također, istaknuo je da se trebaju birati najbolji sportisti bez ikakvih predrasuda i da im se treba odati priznanje za postignute rezultate u 2017. godini.

Prisutnima se obratio predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB Mirsad Ibrišimbegović  zahvalio se članicama Saveza na podršci i Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta bez čije podrše ova manifestacija u ovako teškoj ekonomsko-finansijkoj situaciji ne bila ni održana. Također, na prijedlog Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB razmatralo se da se na ovom jubilarnom 15. po redu  " Izboru najboljeg sportiste Kantona " proglasi sportista decenije SBK/KSB dok konačna odluka o ovom prijedlogu biti će donešena na jednoj od narednih sjednica Organizacionog/Organizacijskog odbora.

Najteži i najdgovorniji zadatak pripada članovima Ocjenjivačkog suda/Žirija " Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2017. godinu " koji ima zadatak da izabere najbolje među najboljima i da u 29 kategorija proglasi pobjednike s obzirom da je izmjenama i dopunama Pravila za izbor sportiste i sportske ekipe SBK/KSB od ove godine povećan broj kategorija.

Jednoglasnom odlukom prisutnih izabran je Ocjenjivački sud/Žiri " Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2017. godinu " u sljedećem sastavu: Vlado Mičić, predsjednik, Avdulah Zlotrg, potpredsjednik, Ivica Bonić, Nusret Baručija, Edhem Ekmeščić, Boro Vujica i Dženan Mahmutbegović, članovi.             Manifestacija " Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2017. godinu " održati u Domu kulture u Općini Novi Travnik 23. februara 2018. godine sa početkom u 18,00 sati.

  • Objavljeno u Sport
Više...

Ukraden VW 'Golf'

Dana 09.01.2018. godine oko 11,45 sati u PS Bugojno zaprimljena je prijava o krađi vozila marke Golf III, registarskih oznaka J17-M-955 u mjestu Vesela, općina Bugojno. Prema prijavi, vozilo je ukradeno tokom noći 08./09.01.2018. godine od strane nepoznatih izvršilaca i odvezeno u nepoznatom pravcu.

Službenici OKP-a PU Bugojno izvršili su uviđaj, policijske patrole pretražuju teren i mjesta pogodna za skrivanje ukradenih vozila, te poduzimaju i druge mjere i radnje u cilju pronalaska navedenog vozila, saopšteno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Više...

MNK 'Sloga' starta sa pripremama za nastavak sezone

Ekipa MNK „Sloga“ Gornji Vakuf-Uskoplje danas počinje sa pripremama za proljetni dio sezone u Prvoj futsal ligi – grupa Jug.

Do početka prvenstva je ostalo devetnaest dana, a pripreme će biti iskorištene za uigravanje ekipe. Naime, tokom zimske pauze većina igrača je igrala novogodišnje turnire te je fizička sprema na zavidnom nivou.

Kako saznaje GornjiVakuf-x.com u završnoj fazi su pregovori sa trojicom novih igrača, tako da bi Sloga u nastavak prvenstva trebala krenuti sa jačom ekipom.

Prvu utakmicu drugog dijela Sloga u svojoj dvorani igra protiv Vogošće 29.01.2018. godine.

  • Objavljeno u Sport
Više...
Priključi se za RSS feed