Članak je filtriran: nedjelja, 03 Decembar 2017 - GornjiVakuf-x.com

FOTO: Neočekivan poraz Sloge u derbiju protiv Iskre

Rukometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja sinoć su poraženi u velikom derbiju protiv Iskre u Bugojnu rezultatom 22:21. Utakmica je odigrana u punom KSC-u, uz sjajnu podršku navijača iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Ovaj poraz Sloge došao je potpuno neočekivano. Naime, Sloga je organizacijski, finansijski a sigurno i igrački dva koplja iznad Iskre, koja je prepuštena sama sebi za razliku od gornjevakufskog kluba koji ima podršku cijele općine.

Igrači Sloge su u nekim trenutcima imali i pet golova prednosti, a kod neriješenog rezultata u zadnjih sedam minuta i dva igrača više na terenu. Upravo tad Bugojanci ostvaruju pobjedu jer sa samo četiri čovjeka u polju postižu dva gola a ne primaju niti jedan.

Svi napori rukovodstva kluba, koje je obezbjedilo fantastične uslove za rad, neviđena podrška sa tribina, nisu dovoljni igračima i stručnom štabu da naprave iskorak, da pobjede u jednoj ovakvoj utakmici.

Kod Sloge najefikasniji su bili Demirović Ajdin i Dedić Amer po 5 golova, Pokvić Mesud 4, Halebić Anes 3, Crnica Kenan 2, Softić Armin i Ljutić Arman po 1 gol.

Simultanku u redovima Iskre odigrao je Amir Bostan koji je postigao deset golova.

  • Objavljeno u Sport
Više...
Priključi se za RSS feed