Članak je filtriran: utorak, 12 Decembar 2017 - GornjiVakuf-x.com

Zakazana 9. sjednica Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje

Na osnovu člana 60. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Gornji Vakuf–Uskoplje ("Službeni glasnik općine Gornji Vakuf – Uskoplje", broj; 7/13) sazivam 9. sjednicu Općinskog vijeća Gornji Vakuf–Uskoplje koja će se održati dana 14 12. 2017. godine (četvrtak) s početkom u 10 sati u Velikoj sali općine Gornji Vakuf – Uskoplje.

Za sjednicu predlažem slijedeći :
DNEVNI RED :

Vijećnička pitanja
Usvajanje Zapisnika sa 8.sjednice Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje
Prijedlog Budžeta Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za 2018. godinu
Prijedlog Odluke o izvršenju Budžeta Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za 2018. godine
Prijedlog Odluke o privremenom finansiranju Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za period od 01. 01. do 31. 03. 2018. godine – skraćeni postupak
Nacrt Programa rada Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje za 2018. godinu
Nacrt Odluke o općinskim priznanjima
Prijedlog Odluke o prenosu prava korištenja vodovoda Voljice
Informacija o stanju zaštite i spašavanja u općini Gornji Vakuf-Uskoplje u 2017. godini
Informacija o stanju i održavanju putne infrastrukture na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje u 2017. godini
Informacija o stanju u osnovnom i srednjem obrazovanju na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje
Prijedlog Zaključka o davanju saglasnosti na imenovanje Direktora JU Centar za obrazovanje, sport i kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje

PREDSJEDNIK OPĆINSKOG VIJEĆA
Goran Batinić

Više...

Uhapšeni pljačkaši Binga u Bugojnu

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su tri osobe koje se sumnjiče da su opljačkale poslovnice Binga u Bugojnu proteklog vikenda, a iste osobe se sumnjiče i za raniju pljačku poslovnice ovog trgovačkog lanca i u Sarajevu, nezvanično saznaje Faktor.

Bingo u Bugojnu je opljačkan u nedjelju u večernjim satima kada su četverica maskiranih razbojnika u uniformama SIPA-e upali u trgovački lanac i pod prijetnjom oružjem oteli pazar od 64.000 KM.

Nedugo nakon pljačke pronađen je zapaljen automobil koji su koristili pljačkaši, a na njemu su bile ukradene registarske tablice. Gotovo na identičan način je opljačkan i "Bingo" u sarajevskom naselju Binježevo, u nedjelju, 22. oktobra, u večernjim satima.

Pljačka se dogodila po istim scenariju, a razbojnici su, baš kao i u slučaju pljačke bugojanskog, u sarajevski "Bingo" upali na kraju radnog vremena, kad je novac iz kasa već bio prikupljen na jednom mjestu. Također ih je bilo četverica, bili su naoružani automatskim puškama, te su ciljano odmah išli na zaštitare od kojih su tražili da im predaju metalne kutije s novcem iz sefa.

Također su bili obučeni u policijske uniforme, a kako saznajemo iz dobro upućenih izvora, osim grba BiH i natpisa "Policija", uniforme nisu imale drugih, karakterističnih obilježja.

Federalna uprava policije nastavlja akciju i rad na rasvjetljavanju razbojništava u ovim tržnim centrima, a do kraja dana moguća su i nova hapšenja.

Faktor.ba

Više...
Priključi se za RSS feed