U SBK opremljeno 26 učionica za predškolski odgoj

U SBK opremljeno 26 učionica za predškolski odgoj

Na području Srednjobosanskog kantona počele su pripreme za Program obveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u godini pred polazak u školu u 2018. godini. Kako su naveli iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta KSB uz pomoć međunarodne organizacije “Save the Children“ opremljeno je 26 učionica i jedan Centar za rani rast i razvoj koji se nalazi u prostorijama Osnovne škole „Travnik“.

- Zahvaljujemo se međunarodnoj organizaciji “Save the Children“ koja je donirala 131.650 maraka za opremanje učionica i Centra – navedeno je iz ovog ministarstva.

Osim finansijske podrške, dodali su, „Save the Children“ u partnerskoj saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta KSB organizirao je i specijalističku obuku za 53 profesora/ice razredne nastave, koji će moći kvalitetno realizirati obvezni program predškolskog odgoja i obrazovanju u trajanju od najmanje 150 sati.

Dnevni avaz


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh