FOTO: Imenovan novi Upravni odbor MRK Sloga

Na večeras održanoj vanrednoj Skupštini MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje, razriješeni su dosadašnji članovi Upravnog odbora kluba, te je izabran novi Upravni odbor. Delegati su odlučili da se sa dosadašnjih sedam broj članova UO poveća na devet.

Za nove članove Upravnog odbora su izabrani: Osman Sofić, Arman Gekić, Ervin Dedić, Aldin Ljubunčić, Irfan Ljubunčić, Semir Demirović, Veliša Smoljić, Slavko Boškić i Akif Mavrković.

Na konstituirajućoj sjednici novog UO izabrat će se i novi predsjednik kluba, te tehnički sekretar.

Više...

MNK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje sa velikim ambicijama ulazi u novu sezonu

Nakon premijerne takmičarske sezone u kojoj je uz malo više sportske sreće MNK Sloga mogla i do Premijer lige, pripreme za narednu sezonu su u punom jeku. U toku je prodaja članskih kartica i popularizacija futsala na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja, te slaganje igračke križaljke za narednu sezonu.

Većina igrača iz prethodne sezone ostaje u klubu. MNK Sloga su napustili Jasmin Čurić i Nermin Bečirović. S druge strane, agilna uprava je obezbijedila angažman nekih provjerenih imena. U klub su došli: Malik Demirović, te dva bivša premijerligaška igrača Admir Zukan i Seldin Zatagić.

Naredna sezona bi trebala biti mnogo zanimljivija i sa više utakmica. Formirano je nekoliko novih futsal ekipa, a svakako da je najzanimljivije da će ekipu imati i Bugojno, te nas očekuju novi sportski dueli sa komšijama.

Više...

FOTO: Polaganje za učenička zvanja od žutog do smeđeg pojasa

Danas je sportskoj dvorani u Gornjem Vakufu-Uskoplju u organizaciji Karate kluba „Sloga“ održano polaganje za učenička zvanja od žutog do smeđeg pojasa.

Polaganju je pristupilo 57 kandidata. Svi kandidati su zadovoljili kriterije komisije.

Ovo je ujedno bila i posljednja aktivnost kluba za ovu polusezonu do 9-tog mjeseca kada nas očekuje Federalno prvenstvo za kadete, juniore i U21.

Više...

MRK Sloga promovisla dva nova igrača, uskoro nova imena i početak priprema

Rukovodstvo MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje danas je promovisalo dva nova igrača. Radi se o Sedžadu Abdurahmanoviću i Admiru Puriću.

Abdurahmanović igra na poziciji srednjeg beka, rođen je 1994. godine, visok je 190 cm, težak 90 kg. Do sada je nastupao za Krivaju i Maglaj.

Purić igra na poziciji lijevog beka, rođen je 1987. godine, visok 192 cm, težak 92 kg. Do sada je igrao za Krivaju, Vogošću i Kakanj.

Sloga još očekuje završetak registracije Berzada Demirovića, koji se iz Katra vraća u matični klub, te angažman jednog pivota i desnog beka.

Kada je u pitanju dosadašnji igrački kadar, svi igrači ostaju na okupu, osim Šahinovića koji se oprostio od rukometa.

Ekipa Rasima Demirovića sa pripremama starta 22.07. Prvi dio priprema će igrači odraditi na gradskom stadionu „Košute“, nakon čega slijede desetodnevne pripreme na planini Raduši. Nakon povratka u Gornji Vakuf-Uskoplje, slijede dvije pripremne utakmice, te turnir Prijateljstva u našem gardu, gdje će Sloga odmjeriti snage sa najboljim bosanskohercegovačkim ekipama.

Više...

FOTO: Startala Otvorena škola nogometa za djevojčice

Sjajan sportski događaj ovog vikenda se realizuje u Gornjem Vakufu-Uskoplju. Naime, na gradskom stadionu „Košute“ organizovana je Otvorena škola nogometa za djevojčice.

Cilj ovog događaja je popularizacija nogometa među djevojčicama. Otvorena škola nogometa za djevojčice već godinama vrši promociju ženskog nogometa u Bosni i Hercegovini, te je napokon došao red i na naš grad.

Ovaj događaj će poslužiti kao uvertira za formiranje Ženskog nogometnog kluba u Gornjem Vakufu-Uskoplju. Škola sa radom nastavlja i sutra, nedjelja 24.06., od 10:00 sati. Učešće je besplatno a za sve djevojčice je obezbjeđeno osvježenje i sendviči.

Više...
Priključi se za RSS feed