Tri medalje za karatiste Sloge na 13. Federalnom prvenstvu za djecu do 14 godina

Dana, 17.02.2018 godine održano je 13. Federalno prvenstvo iz karatea za djecu do 14 godina.  Na prvenstvu je sudjelovalo 590 takmičara iz 66 klubova.

KK Sloga je učestvovao sa osam takmičara koji su osvojili 3 medalje  i to: Matea Mejdandžić  osvojila je drugo mjesto u kategoriji borbe djevojčice 2004  -54 kg,  Ahmed Alibegović osvojio je 3 mjesto u kategoriji borbe dječaci 2004 +55 kg i Haris Trapo  osvojio je 3 mjesto u kategoriji borbe dječaci 2004 -45 kg.

Troje takmičara su ispali u borbi za medalju.

Takmičare je predvodio trener Nijaz Brica MKCP 4 DAN.

Više...

Sve spremno za Izbor najboljih sportista SBK/KSB za 2017. godinu

Jučer je u Travniku održana sjednica Organizacinog odbora „Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2017. godinu na kojoj je zaključeno kako je sve spremno za manifestaciju koja će biti održana 23. 02. 2018. godine i na kojoj će biti nagrađeni najbolji sportisti i sportistkinje.

Neki od najbolji rezultata i takmičara na evropkom nivou dolaze iz našeg Kantona. ne samo da imamo masovnost, nego imamo i kvalitet. Vrhunski rezultati dole iz našeg Kantona. – kazala je Katica Čerkez, ministrica obrazovanja nauke kulture i sporta SBK/KSBK, koja je ujedno i predsjednica Organizacionog odbora manifestacije,  naglašavajući kako su ovakve i slične manifestacije najbolja promocija sporta i mladiih i uspješnih ljudi.

Dopredsjednik Organizacinog odbora i načelnik Općine Novi Travnik, Refik Lendo rekao je kako je ova općina poduzela sve da Manifestacija prođe na najbolji mogući način.

Zahvalnost pokrovitelju manifestacije Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSBK, domaćinu Općini Novi Travnik i svim sponzorima izazio je predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB, Mirsad Ibrišimbegović.

Organizacioni odbor podržao je i odluke Ocjenjivačkog žirija,a nagrad i priznanja najuspješnijim sportistima i sportskim radnicima bit će uručene na svečanosti koja će se održati 23. 02. 2018. godine u Domu kulture i Novom Travniku sa početkom u 18,00 sati uz prigodan muzički program.

Manifestacija „Izbora najboljih sportista Kantona za 2017. godinu“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB. Generalni sponzor je sportski brend No.1, zlatni sponzor je Općina Novi Travnik, srebrni sponzori su Bingo d.o.o. Tuzla, Flash team Gornji Vakuf/Uskoplje, a bronzani Tiskara Humac, Gornji Vakuf/Uskoplje,  BSI   Jajce;  Dom projekt –  Travnik,  Ecotok Travnik,  KSC  Bugojno , ORŠK  Novi Travnik, d store – Centar tehnike,  Croatia – Osiguranje.

Više...

MRK Sloga laganom pobjedom protiv RK Krajina najavila nastavak rukometnog prvenstva

Sinoć je u sportskoj dvorani u Gornjem Vakufu-Uskoplju odigrana prijateljska utakmica između domaće Sloge i Krajine iz Cazina. Izabranici Rasima Demirovića su slavili pobjedu 32:25.

Ovaj susret je bio generalna proba pred nastavak rukometnog takmičenja u Bosni i Hercegovini. Naime, Sloga već u subotu u Jablanici igra susret prvog kola proljetnog dijela u Prvoj ligi – grupa Jug.

Gornjevakufska publika je u utakmici protiv Krajine na djelu vidjela nove igrače u dresu Sloge: Gekića, Spahića, Bilića i Šahinoća.

MRK SLOGA : Čaber Alen 11 odbrana (1 sedmerac) ,Spahić Selvedin (4 odbrane) , Delić Admir,Destanović Ahmed , Halebić Anes 4,Dedić Ervin , Demirović Amer ,Milić Pavo,Dedić Amer 4,Šahinović Emir 6,Ljutić Arman 4,Softić Armin 1,Omeragić Nedim 3,Pokvić Mesud 3, Gekić Edin 3,Bilić Ivan 4, Gudić Adem ,Dujmović Matej, Demirović Mirza. Trener ekipe Demirović Rasim.

RK KRAJINA : Hušić Jasmir 5 odbrana,Mehić Sedin 6 odbrana ,Rekić Arman 2 odbrane , Salkić Demirel 5,Adilagić Tarik 1,Salkić Ismir 1,Hošić Denis 4,Vunić Nerdin 1,Rekić Mirnes 1,Dautović Smail 1,Dervišević Rešad 1,Kapić Asim 4,Omanović Amar 2,Beganović Edis 2,Lipović Alen 2. Tener ekipe Dautović Emir .

Više...

Rukomet se vraća, sutra generalna proba MRK Sloga – RK Krajina

Sedamdesetodnevna pauza u rukometnom prvenstvu u Prvoj ligi – grupa Jug privodi se kraju. Naime, narednog vikenda se nastavlja prvenstvo, a MRK Sloga će gostovati u Jablanici.

Generalna proba pred nastavak prvenstva će biti sutra, utorak 20.02.2018. godine, kada Sloga u svojoj dvorani u Gornjem Vakufu-Uskoplju dočekuje ekipu Krajine iz Cazina.

Susret je na rasporedu u 18:00, a ulaz je BESPLATAN.

Više...

MNK Sloga lako sa Neretvom, nastavlja se borba za Premijer ligu

U okviru 11. kola Prve futsal lige – grupa Jug, MNK Sloga iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja je sinoć savladala MNK Neretva rezultatom 10:3.

Iako oslabljeni za ne igranje trojice prvotimaca, izabranici Sefira Gvozdena su cijeli susret diktirali tempo i na kraju slavili rutinsku pobjedu.

Četiri gola za Slogu postigao je Alen Latić, dva Vlado Grubeša, te po jedan pogodak Vahid Halilović, Šerif Silajdžija, Hajder Abazović i Denijal Remić.

Važno je napomenuti da je prvoplasirana ekipa Bubamara ovo kolo poražena u Mostaru kod Veleža, čime se Sloga  vratila u borbu za Premijer ligu. Naime, Bubamara sada ima pet bodova više od Sloge, s tim da će gostovati u Gornjem Vakufu-Uskoplju, a uz taj susret očekuje ih još par nezgodnih gostovanja.

Više...
Priključi se za RSS feed