FOTO: Veličanstvena pobjeda rukometaša Sloge iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja

Foto: Džan Ljubunčić/FlashTeam.eu Foto: Džan Ljubunčić/FlashTeam.eu

U grotlu gornjevakufske sportske dvorane, pred preko 1.500 navijača, MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje je savladala višestrukog prvaka BiH ekipu RK Sloga Doboj. MRK Sloga – RK Sloga 36:24.

Nakon što smo poslije pobjede nad banjalučkim Borcem mislili da ne možemo vidjet bolji rukomet od izabranika Rasima Demirovića, sinoć smo vidjeli da je to ekipa koja ima kapacitete da ljestvicu uvijek podiže na više. Sjajan rukomet u oba smjera, kontrola igre i rezultata tokom čitavog susreta, te na kraju slamanje protivnika u maniru najvećih europskih ekipa. Koliko je ovo bio težak poraz za ekipu iz Doboja najbolje govori ponašanje službenog predstavnika ekipe i legende bh. rukometa Vojislava Rađe pred kraj i nakon samog susreta. Očaj, nevjerica, dezorijentiranost, totalna blamaža.

U redovima Sloge najefikasniji bio je Sedžad Abdurahmanović sa 13 golova, osam golova je postigao Goran Biljaka, sedam golova Admir Purić, Arman Ljutić i Ajdin Demirović postigli su po tri gola, a Anes Halebić dva gola.

Nakon sedam odigranih kola MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje zauzima peto mjesto sa 12 bodova.

Naredno kolo Sloga igra već u srijedu, 21.11., na domaćem terenu protiv Dervente. Susret je na rasporedu u 19:00.


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh