FOTO: Briljantna pobjeda rukometaša Sloge

Foto: Džan Ljubunčić/FlashTeam.eu Foto: Džan Ljubunčić/FlashTeam.eu

U grotlu sportske dvorane u Gornjem Vakufu-Uskoplju, MRK Sloga je večeras u okviru trećeg kola Premijer lige BiH savladala Konjuh iz Živinica sa 34:23.

Nakon dosta patnje u prvom poluvremenu koje je završeno rezultatom 12:12, u drugom dijelu susreta labuđi pjev igrača Rasima Demirovića, koji su u svim elementima rukometne igre nadigrali goste i slavili fantastičnu pobjedu.

Najefikasniji u redovima Sloge bili su Abdurahmanović i Purić sa po sedam golova, šest puta je pogodio Goran Biljaka, a pet puta, možda i najbolji pojedinac susreta, Arman Ljutić. Ajdin Demirović je postigao četiri gola, Anes Halebić tri, a po jedan Mesud Pokvić i golman Sloge Miloš Močević.

U redovima Konjuha najefikasniji bio je Nermin Smajić sa šest pogodaka.

Naredno kolo, u subotu, Sloga gostuje u Trebinju kod Leotara, nakon čega slijedi pauza do 03.11., kada u Gornjem Vakufu-Uskoplju gostuje Slavija.


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh