Lejla Karamustafić: Zalaganjem, trudom i radom sve se može

Foto: Arhiv/Flashteam.eu Foto: Arhiv/Flashteam.eu

ŽRK Sloga 2013 Gornji Vakuf među najmlađim je ekipama u seniorskom ligaškom takmičenju u BiH. Trenutno se takmiče u Prvoj ligi FBiH, a za Slogu je ovo ujedno i prva sezona u seniorskom rukometu.

Ekipa je većinom sastavljena od igračica rođenih 2000. i mlađe, a jedna iz te plejade igračica je i 17-godišnja Lejla Karamustafić koja je sjajno otvorila drugu polusezonu i u dvije utakmice postigla je deset pogodaka.

U izjavi za Sportske.ba Lejla je govorila o svojim rukometnim počecima i dala komentar na trenutnu situaciju u klubu.

“Još od malih nogu počela sam trenirati rukomet. Počeci mog treniranja su bili većinom radi zabave i rekreativnosti. Pravila sam duže pauze, naravno, u tim godinama nisam još shvatala važnost rukometa. Nakon nekog vremena, kada se klub zvanično osnovao, počela sam ozbiljnije shvatati trening i samo značenje rukometa. Nisam ni slutila da će to postati i više od igre za mene. U početku nije bilo lahko, bilo je tu mnogo suza i padova, ali na kraju se sve isplati”, rekla je Karamustafić za Sportske.ba i dodala:

“Svojim zalaganjem, trudom i radom shvatila sam da se sve može kad se hoće. Kako sam se više i više trudila, tako je sve više rasla moja ljubav prema igri. Tako je sve više rasla i ljubav prema klubu u kojem treniram, Slogi Gornji Vakuf, grad u kojem treniram, i nije tako poznat. Mali grad, ali kada je Sloga u pitanju, u dvorani vlada atmosfera i podrška koja se rijetko u kojim gradovima viđa. Jako je važno kada u svom klubu imate podršku od saigračica jer to vam daje više snage i volje za što bolje rezultate.”

(Haris Zilić/Sportske.ba)


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh