Najtrofejnija rukometna ekipa u BiH u srijedu gostuje u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Najtrofejnija rukometna ekipa u BiH u srijedu gostuje u Gornjem Vakufu-Uskoplju

U okviru priprema pred nastavak rukometnog prvenstva u srijedu, 14.02., sa početkom u 18:30h snage će u sportskoj dvorani u Gornjem Vakufu-Uskoplju odmjeriti domaća Sloga i Borac iz Banja Luke.

Ovo je prilika da se domaćoj publici predstave novi igrači: Gekić, Šahinović, Spahić i Bilić.

S druge strane, Rukometni klub Borac osnovan je 1950. godine i jedan je od najpoznatijih rukometnih kolektiva u BiH, bivšoj Jugoslaviji, pa i Evropi. “Crveno-plavi” su osvajači desetina pehara i titula, pogotovo sa najvećih i najznačajnijih svjetskih takmičenja. Kao kruna svih rezultata izdvajaju se dva trofeja:

- Titula šampiona Evrope 1976. godine
- Kup IHF 1991. godine

Osim toga, RK Borac je igrao još jedno finale Kupa evropskih šampiona 1975. godine u kojem je minimalno poražen.

Tim iz Gospodske ulice je vlasnik 7 titula prvaka Jugoslavije i 10 trofeja pobjednika Kupa bivše države.

Banjalučki kolektiv je jedinstven po činjenici da su njegovi igrači osvajači šest zlatnih olimpijskih medalja i mnoštvo evropskih i svjetskih odličja. Na svjetskom prvenstvu u rukometu 2015. godine, koje je održano u Kataru 70% reprezentacije BiH sa sačinjavali sadašnji i bivši igrači Borca.


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh