FOTO: Mažoretkinje MK 'Uskopljanke' bronzane na međunarodnom takmičenju 'Alpe Dunav Adria'

Foto: MK Uskopljanke i grude-online.info Foto: MK Uskopljanke i grude-online.info

U Grudama je održano prvo međunarodno takmičenje mažoretkinja pod nazivom „Alpe Dunav Adria“ koje je okupilo mažoretkinje iz Slovenije, Hrvatske i BiH.

Takmičenje je otvorio grudski načelnik Ljubo Grizelj, a prigodnim riječima svim prisutnima obratila se predsjednica društva Ivana Bošnjak. Uz mažoretkinje u programu je nastupila Klapa Bratovština, gangaši iz Gruda, folklorna sekcija iz Tihaljine i djevojke iz KŠD Rakitno.

U kategoriji seniorki iz BiH nastupile su mažoretkinje iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Tomislavgrada, Mostara, iz RH bile su mažoretkinje grada Vukovara, te iz Slovenije klub Rap Radeče, Trebnja i Novog Mesta.

U kategoriji juniorke mažoretkinje Sevnica i Trebnja iz Slovenije, Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Tomislavgrad, Busovača i Grude iz BiH, te iz Hrvatske Ilok i Vukovar. Među kadetima bilo je slovensko društvo Šentjanž, klub Rap Radeče, Tomislavgrad, Grude, Mostar i Vukovar.

Rezultati takmičenja:

KADETI ŠTAP:
1. Vukovar
2. Rap Radeče
3. Grude
4. Šentjanž

KADETI POMPON:
1. Mostar
2. Tomislavgrad
3. Grude
4. Šentjanž

JUNIORI ŠTAP:
1. Trebnje
2. Vukovar
3. Grude
4. Ilok
5. Busovača

JUNIORI POMPON:
1. Tomislavgrad
2. Vukovar
3. Sevnice
4. Gornji Vakuf – Uskoplje
5. Ilok

SENIORI ŠTAP:
1. Trebnje
2. Rap Radeče
3. Vukovar

SENIORI POMPON:
1. Tomislavgrad
2. Mostar
3. Gornji Vakuf-Uskoplje
4. Novo Mesto

Grude-online.info


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh