FOTO: Odigran Međunarodni rukometni turnir "Đuro Hrćan 2017"

Foto: Džan Ljubunčić/Flashteam.eu Foto: Džan Ljubunčić/Flashteam.eu

U nedjelju 03.09.2017.god uspješno je završen međunarodni rukometni turnir "ĐURO HRĆAN", turnir se igrao u kadetskoj i seniorskoj kategoriji. U kategoriji kadetkinja najbolja je bila ekipa ŽRK TEBJESAN NOA iz Nikišića a u seniorskoj kategoriji najbolje je bila ekipa ŽRK NERETVA iz Jablanice.

Poredak u kadetskoj kategoriji

1. ŽRK TREBJESA NOSA iz Nikšića
2. ŽRK SLOGA 2013 iz Gornji Vakuf – Uskoplje
3. ŽRK KISELJAK iz Kiseljaka

Poredak u seniorskoj kategoriji

1. ŽRK NERETVA iz Jablanice
2. ŽRK HRASNICA iz Sarajeva
3. ŽRK TREBJESA NOA iz Nikšića

Organizator je kao i na prethodnim turnirima izabrao najbolje pojedince i najbolju ekipu turnira.

U kadetskoj kategoriji najbolja igračica turnira je Dalila Abazović a najbolji strijelac turnira je Peković Kristina.

Po izboru organizatora i trenera najbolje DESNO KRILO je DAJANA PETROVIĆ, iz Kiseljaka za NAJBOLJEG DESNOG BEKA izabrana je ENSARA ZAHRO, iz Neretve, za NAJBOLJEG SREDNJEG BEKA izabrana je LEA BOŠNJAK, iz Kiseljaka, za NAJBOLJEG LIJEVOG BEKA izabrana je DALILA ABAZOVIĆ, iz Sloge, za NAJBOLJE LIJEVO KRILO izabrana je Amina Hadžiabdić iz Sloge, za NAJBOLJEG PIVOTA TURNIRA izabrana je IVA LALIĆ, iz Trebjese i na kraju NAJBOLJA GOLMANICA TURNIRA U KADETSKOJ KONKURENCIJI JE Staša Rajičević iz TREBJESE.

U seniorskoj kategoriji najbolja igračica je Lejla Kasumačić a najbolji strijelac je Adna Halebić.

Po izboru organizatora i trenera najbolje DESNO KRILO je LEJLA RISTIĆ, iz Neretve, za NAJBOLJEG DESNOG BEKA izabrana je TANJA AŠANIN iz Trebjese, za NAJBOLJEG SREDNJEG BEKA izabrana je SARA BLEĆIĆ iz Trebjese, za NAJBOLJEG LIJEVOG BEKA izabrana je ENA HASIBOVIĆ iz Hrasnice, za NAJBOLJE LIJEVO KRILO izabrana je LEJLA KASUMAĆIĆ iz Neretve, za NAJBOLJEG PIVOTA TURNIRA izabrana je Adna Halebić iz Neretve, na kraju NAJBOLJA GOLMANICA TURNIRA U SENIORSKOJ KONKURENCIJI JE ASJA SOFIĆ iz Sloge.

Uprava našeg kluba sa prijateljima kluba i porodicom pokojnog ĐURE HRĆANA posjetila je grob i položila cvijeće.

Ovim turnirom smo željeli odat počast čovjeku koji je donio rukometnu loptu u naš grad.

Lahka ti zemlja BOSANSKA ĐURO....


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh