Gornji Vakuf-Uskoplje: U subotu i nedjelju Otvorena škola nogometa za djevojčice

Otvorena škola nogometa za djevojčice u saradnji sa novoosnovanim Ženskim nogometnim klubom Sloga, organizuje školu nogometa za sve djevojčice. Škola nogometa će se održati 23.06. i 24.06. na gradskom stadionu Košute u 10h.

Otvorena škola nogometa za djevojčice već godinama vrši promociju ženskog nogometa u Bosni i Hercegovini, napokon je došao red i na naš grad. Osim zabavnog sadržaja očekujemo i goste, bivše i sadašnje reprezentativke BiH i Hrvatske u nogometu da sa nama podijele svoja iskustva. Očekuje vas mnogo zabave i razna iznenađenja.

Očekujemo djevojčice i klubove iz Bugojna, Travnika i ostalih gradova SBK koje će učestvovati u zabavnom programu i podijeliti stečena iskustva. Također očekujemo dolazak par nogometnih freestylera koji će pokazati svoje vještine sa loptom.

Sve djevojčice su dobrodošle.⚽ osfud18

Više...

Edin Hadžiabdić novi trener ŽRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje

Hadžiabdić je na tu funkciju imenovan na sjednici Upravnog odbora federalnog prvoligaša.

On je rođen 21.11.1979. godine u Beogradu. U Gornjem Vakufu je završio osnovnu i srednju školu. Nakon završetka srednje škole 2003. godine u Mostaru upisao fakultet za Sport (DIF). Stekao zvanje diplomirani profesor Sporta sa usmjerenjem na rukomet.

Rukometnu karijeru počeo 1996.godine u Slogi gdje je imao više nego uspješne nastupe, još je nastupao za bugojansku Iskru i mostarski Velež. U trenerskoj karijeri sa velikim uspjehom vodio pionire, kadete i juniore Veleža.

Sportske.ba

Više...

RK Sloga slaže igračku slagalicu za Premijer ligu

MRK Sloga je počela sa slaganjem igračkog kadra za sezonu 2018/2019. U upravi su svjesni da Premijer liga iziskuje još ozbiljniji pristup u svim segmentima, igrače koji mogu da iznesu visoki ritam premijerligaških utakmica.

Tako je ekipu pojačao dojučerašnji član RK Borac Admir Purić. On igra na poziciji lijevog beka, a do sada je nastupao za Krivaju, Vogošću, Kakanj i Borac.

Pored angažmana novih igrača, aktivno se radi i na zadržavanju postojećeg igračkog kadra. Svoj paraf na novi ugovor stavili su: Anes Halebić, Ivan Bilić, Arman Ljutić i Ajdin Demirović.

GornjiVakuf-x.com saznaje da su u toku i završni razgovori sa ostalim igračima iz prethodne sezone, od kojih je većina spremna ostati u Slogi, ali isto tako Sloga vodi razgovore sa novim imenima. Ekipu će sigurno pojačati još najmanje četiri igrača, a do Bajrama bi trebala biti završena većina pregovora oko igračkog kadra.

Više...

Donacija za Karate klub "Sloga" Gornji Vakuf-Uskoplje

Karate klub "Sloga" Gornji Vakuf-Uskoplje je dobio vrijednu donaciju od "Enduro Connetion" Reiner Linden. Donacijom su svih 95 karatista kluba dobili kvalitetne trenerke a klub pojaseve i vrijednu opremu za vježbanje.

Gospodin Reiner je pomagao naš klub i ranije, kao i ostale klubove i škole u našoj općini i time stekao simpatije svih sportista i stanovnika ovog grada. Uprava našeg kluba se zahvaljuje gospodinu Reineru na svemu što je učinio za ove mlade ljude a rezultati koje postignu su i dio njegovih zasluga.

Uprava K.K. "Sloga" Gornji Vakuf - Uskoplje

Više...

Tarik Kasumović odveo svoju ekipu u ASOBAL

Prije nešto više od dva mjeseca, objavili smo ekskluzivni intervju sa Tarikom Kasumovićem u kojem je najavio bespoštednu borbu u Play-offu za ulazak u ASOBAL odnosno najviši rang španskog rukometa.

Sinoć (03. 06. 2018.) Kasumović je sa svojom ekipom Balonmano Sinfin pobjedio ekipu Nava i na taj ispisao historiju ove ekipe ali svakako i našeg grada.

Ovaj Tarikov lični uspjeh zasigurno predstavlja i jedan od najvećih uspjeha našeg gornjevakufskog rukometa ali i sporta uopćeno od poslije rata.

U kratkoj izjavi za GornjiVakuf-x.com Kasumović nakon historijskog uspjeha kaže: „Došli smo na Play-off kao najmanji favoriti. U prognozama su nam davali najmanje šanse, odnosno niko nije vjerovao da ćemo baš mi biti prvaci. Kao mali sam sanjao da ću zaigrati u jednoj od najjačih liga Svijeta, što se i ostvarilo hvala Bogu.“

Ekipa portala GornjiVakuf-x.com iskreno čestita Tariku na ovom velikom uspjehu.

Više...
Priključi se za RSS feed