MNK Sloga pobjednik Sportskih igara mladih

Sjajan sportski rezultat ostvarili su mladi nogometaši MNK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje. U velikom finalu Sportskih igara mladih koje se već duži niz godina održava u Sarajevu i koje okuplja najbolje ekipe sa turnira iz 28 gradova, selekcija 2003. godište osvojila je prvo mjesto.

U finalu je savladana ekipa OFK Bihać sa 2-1. Na najjačem turniru u državi ova generacija je još jednom uspjela pokazati sav svoj kvalitet i da se na njih može ozbiljno računati u budućnosti.

Nakon osvojenog prvog mjesta ove igrače MNK Sloga očekuje međunarodno finale Sportskih igara mladih koje će se održati od 22.08.-25.08.2018. godine u Splitu.

Više...

Karate klub 'Sloga' Gornji Vakuf-Uskoplje bogatija za 6 majstora Karate crni pojas 1 DAN

Dana, 04.08.2018.godine u Zaostrogu R.Hrvatska održano je polaganje za majstorska zvanja u organizaciji UKK "Bosna" Sarajevo.

Ispred Karate kluba "Sloga" Gornji Vakuf -Uskoplje polaganju je pristupilo 8 kandidata.

Šest kandidata uspješno je položilo za crni pojas 1 DAN, zadovoljivši kriterije komisije a to su:

Amila Bušatlić, Martin Mejdandžić, Tarik Bilkan, Zana Puljarga, Faruk Čaušević i Anes Bešić.

Iza njih je mjesec dana napornog rada i znoja zajedno sa trenerom kluba Nijazom Brica MKCP 4 DAN, koji je dao sve od sebe kako bi naši kandidati uspješno položili.

Ovo je najbolji dokaz da se u klubu radi planski i sistematski.

Od srca čestitamo svim majstorima Karate na položenom ispitu.

Više...

U toku su prijave na malonogometni turnir 'Bistrica 2018'

U toku su prijave na malonogometni turnir 'Bistrica 2018'

Još svega tri dana traju prijave na malonogometni turnir u Bistrici, Gornji Vakuf. Naime, Udruženja građana „Bistrica“ organizuje sedmi turnir u malom nogometu u naselju Bistrica.

Prijave ekipa traju do 3.8.2018. godine do 20:00 h.

Prijave i informacije na telefone: 062775610, 062078957 i 062545335.

Početak turnira je 04.08.2018. godine, a finale 12.08.2018. godine.

Uplata po ekipi 100,00 KM.

Nagradni fond:

1. mjesto 1500 KM

2. mjesto 800 KM

3. mjesto 500 KM

Više...

FOTO: Odigran turnir za djecu

U povodu "Dana deblokade Gornjeg Vakufa", a u organizaciji OPŠ i PB Gornji Vakuf, jučer je u sportskoj sali u Gornjem Vakufu odigran turnir u malom nogometu za dječake do 12 godina..

Prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa Sport Prevent, drugo FK Radnik a treće Akademija nogometa Vrbas. Najbolji strijelac turnira je Dženan Spahić, a golman Okadar Luka.

Turnir je odigran uz generalno sponzorstvo Općine Gornji Vakuf-Uskoplje i Rudnika uglja Gračanica.

Više...

FOTO: KK Sloga na prestižnom seminaru u austrijskom Neuhoffenu

Ekipa Karate klub Sloga nalazi se na petodnevnom seminaru u austrijskom gradu Neuhoffen. Ovo je jedan od najjačih seminara ovakve vrste u Europi. Sva eminentna lica iz svijeta karatea dolaze u ovaj kamp da podjele svoja iskustva sa sudionicima. Sloga ima tu privilegiju da već treću godinu bude sudionik ovog spektakla.

Iz kluba je  otputovalo petnaestero djece uz pratnju trenera Nijaza Brice MPC 4. dan te Ahmeda Brice MPC 2 dan inače, nekadašnjeg viceprvaka Europe. Također, pu Austrije su otputovali novopečeni sudci Damjan Jerković MPC 1. dan i Filip Jurina MPC 1. dan, kojima je bitno da svoje znanje upotpune sa svjetskim stručnjacima.

Djeca koja će ovaj put predstavljati klub su izuzetni takmičari koji su prošlu sezonu odradili fantastično. Bili su na desetke međunarodnih i kantonalnih takmičenja, te osvajači državnih medalja u prošlim godinama. Među njima je Emina Bektić koja je ove godine bila viceprvak države te nastupala na Balkanskom prvenstvu u Istambulu i branila zastavu BiH.

Sponzor ovog putovanja je naš uvaženi načelnik gosp. Sead Čaušević i firma Saraj komerc kojima se ovim putem rukovodstvo kluba zahvaljuje. Ekipa je otputovala u trenerkama za koje je zaslužan gosp.Linden Rainer. Sav posao oko organizacije je obavila sekretarica Zrinka Jerković i hvala joj na trudu. Nadamo se da će naši članovi u Austriji dostojanstveno predstaviti naš klub i naš lijepi grad Gornji Vakuf-Uskoplje.

Više...
Priključi se za RSS feed