semso2018

MRK Sloga osvajač internacionalnog turnira u Goraždu

Rukometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja pobjednici su internacionalnog turnira „Mirsad Hurić“ koji je jučer odigran u Goraždu.

Sloga je u polufinalnom susretu sa lakoćom savladala RK Priboj 40:21, dok su u finalu savladali domaće Goražde 29:28.

Individualne nagrade su također otišle igračima iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja. Igrač koji najviše podsjeća na Mirsada Hurića je Goran Biljaka, dok je Admir Purić najbolji strijelac turnira.

Više...

VIDEO: RK Borac osvajač rukometnog turnira u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Proteklog vikenda u organizaciji MRK Sloga u Gornjem Vakufu – Uskoplju odigran je rukometni turnir „Turnir prijateljstva 2018“.

Osvajač turnira je RK Borac Banja Luka koji je u finalu savladao RK Zrinjski Mostar rezultatom 36:21. Treće mjesto je osvojila domaća Sloga koja je savladala RK Jerusalem Ormož i to nakon izvođenja sedmeraca 30:29. Peto mjesto je pripalo ekipi Maglaj koja je savladala Iskru sa 23:19.

Pogledajte prilog Federalne TV sa turnira iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Više...

Sve spremno za najveći rukometni spektaklu u BiH ovog ljeta

Gornji Vakuf-Uskoplje, tačnije MRK Sloga, naredna dva dana će biti domaćini Međunarodnog rukometnog turnira „Turnir prijateljstva 2018“.

Dok rukometni savez BiH puca po šavovima, vrijedni rukometni radnici u Gornjem Vakufu-Uskoplju još jednom spremaju spektakl i pokazuju da se sa ljubavlju i entuzijazmom može stvoriti puno.

Ove godine pored domaće MRK Sloge, na turniru učestvuju RK Borac Banja Luka, HMRK Zrinjski Mostar, Iskra Bugojno, RK Maglaj i slovenački RK Jeruzalem Ormož.

Turnir starta u subotu, 25.08. u 10:30h, a završava u nedjelju finalnom utakmicom u 18:30h.

Cijena dnevne karte iznosi 3,00 KM, a obezbjeđena je bogata tombola za sve one koji kupe ulaznice. Vlasnici VIP i godišnjih kartica imaju besplatan ulaz.

U sklopu Internacionalnog rukometnog turnira prijateljstva Gornji Vakuf  -Uskoplje 2018, Koalicija nevladinih organizacija Sloga predvođena MRK Sloga organizovat  će kampanju “Ne mržnji na sportskim terenima”. Kampanja će biti  provedena uz podršku OSCE Misije u BiH i obuhvatat će promociju i afirmaciju sportskog navijanja i ponašanja kroz sportsko-pedagošku radionicu sa mladima. Takođe, tokom kampanje mladi iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja imat će priliku družiti se profesionalnim sportistima iz vodečeih rukometnih klubova iz BiH i inostranstva, te uputiti poruke tolerancije i fer- pleja sa sportskih terena.

39522084 486181665126657 1829469554846203904 n

Više...

MNK Sloga pobjednik Sportskih igara mladih

Sjajan sportski rezultat ostvarili su mladi nogometaši MNK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje. U velikom finalu Sportskih igara mladih koje se već duži niz godina održava u Sarajevu i koje okuplja najbolje ekipe sa turnira iz 28 gradova, selekcija 2003. godište osvojila je prvo mjesto.

U finalu je savladana ekipa OFK Bihać sa 2-1. Na najjačem turniru u državi ova generacija je još jednom uspjela pokazati sav svoj kvalitet i da se na njih može ozbiljno računati u budućnosti.

Nakon osvojenog prvog mjesta ove igrače MNK Sloga očekuje međunarodno finale Sportskih igara mladih koje će se održati od 22.08.-25.08.2018. godine u Splitu.

Više...

Karate klub 'Sloga' Gornji Vakuf-Uskoplje bogatija za 6 majstora Karate crni pojas 1 DAN

Dana, 04.08.2018.godine u Zaostrogu R.Hrvatska održano je polaganje za majstorska zvanja u organizaciji UKK "Bosna" Sarajevo.

Ispred Karate kluba "Sloga" Gornji Vakuf -Uskoplje polaganju je pristupilo 8 kandidata.

Šest kandidata uspješno je položilo za crni pojas 1 DAN, zadovoljivši kriterije komisije a to su:

Amila Bušatlić, Martin Mejdandžić, Tarik Bilkan, Zana Puljarga, Faruk Čaušević i Anes Bešić.

Iza njih je mjesec dana napornog rada i znoja zajedno sa trenerom kluba Nijazom Brica MKCP 4 DAN, koji je dao sve od sebe kako bi naši kandidati uspješno položili.

Ovo je najbolji dokaz da se u klubu radi planski i sistematski.

Od srca čestitamo svim majstorima Karate na položenom ispitu.

Više...
Priključi se za RSS feed