Emina Bektić srebrena na Državnom prvenstvu u karateu

Dana, 21.04.2018 godine u organizaciji KK "Kumite" Jajce održano je Državno prvenstvo za djecu do 14 godina. Na prvenstvu je učestvovalo 116 klubova sa 1000 takmičara.

KK "Sloga“ je nastupila sa 8 takmičara.

Emina Bektić osvojila je drugo mjesto u kategoriji borbe djevojčice 2005. godište -44 kg i samim tim ​ osigurala ​ nastup na Balkanskom prvenstvu koje se održava iduće sedmice u Beogradu.

Takmičare je predvodio trener Nijaz Brica MKCP 4 DAN.

Više...

Na krilima odbrana Čaber Alena, Sloga pobijedila Izviđač II

Još jednu dobru rukometnu predstavu pružili su igrači MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje. Naime, Sloga je na svom parketu pobijedila Izviđač II 30:25. Ovo je Slogi jedanaesta pobjeda u nizu, a Izviđač je pokazao najbolji rukomet od svih timova koji su gostovali u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

Briljantan na golu Sloge bio je Alen Čaber sa 27 odbrana, od toga odbranjena dva sedmerca. Najefikasniji je bio Mesud Pokvić sa sedam golova, Edin Gekić je pogodio šest puta, a Ivan Bilić pet puta. Četiri gola je dao Arman Ljutić, po tri Anes Halebić i Amer Dedić, te dva Ajdin Demirović.

Naredno kolo Sloga ima lagano gostovanje u Jablanici, nakon čega slijedi veliki derbi protiv Iskre, 5.5. Poslije te utakmice, Sloga ima još gostovanje u Čapljini i domaći susret sa Jajcem.

Pripreme za derbi sa Iskrom su već u toku, navijači spremaju neviđenu koreografiju, sinoć je premijerno puštena i himna Sloge. Cilj je jasan: IDEMO U PREMIJER LIGU!

Više...

NAJAVA: U nedjelju utakmica MRK Sloga – Izviđač II

U nedjelju, 22.04.2018. godine, sa početkom u 19:00 h snage će u sportskoj dvorani u Gornjem Vakufu-Uskoplju odmjeriti MRK Sloga i HRK Izviđač CO II iz Ljubuškog.

U ovaj susret Sloga ulazi sa nizom od deset vezanih pobjeda, te će sigurno i u nedjelju tražiti pobjedu i zadržavanje dobre atmosfere pred sam finiš prvenstva.

HRK Izviđač II je ekipa u kojoj nastupaju i igrači iz ekipe Izviđača koja igra u Premijer ligi, te sigurno mogu ponuditi zanimljiv rukomet.

Navijači Sloge će u ovom susretu postaviti kutije za dobrovoljne priloge za koreografiju koju spremaju za 5.5.2018. godine kada u goste dolazi bugojanska Iskra.

Svi u dvoranu, svi uz Slogu!

Više...

FOTO: Sjajne rukometašice Sloge pobijedile Iskru

Da se rad i upornost isplati najbolji pokazatelj su rukometašice Sloge iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja. Naime, Sloga je večeras pobijedila u međugradskom derbiju Iskru 23:18. Velika borbenost i odlučnost od samog početka susreta su davale nadu da Sloga utakmicu može dobiti.

Nošeni podrškom sa tribina oko 500 svojih navijača, igračice Muamera Zukića su odigrale sjajan susret i upisale pobjedu. Na golu je briljantna bila Asja Sofić, koja je proglašena i za najbolju igračicu susreta.

Najefikasnija je bila Aida Abazović sa 9 golova, Almina Šehić je postigla 5, Dalila Abazović 3, Dželila Zukić dva, a po jedan gol su dale Amina Duratbegović, Lejla Karamustafić, Selma Hozić i Amina Hadžiabdić. Bolja od ostalih kod Iskre je bila Sanja Mišura sa četiri gola.

Više...

Lagana pobjeda Sloge u Donjem Vakufu

Desetu utakmicu zaredom MRK Sloga upisuje pobjedu. Ekipa koja ima samo jedan cilj a to je plasman u Premijer ligu BiH je sa pola snage pobijedila slabašni Donji Vakuf rezultatom 19:36.

Ovu utakmicu Sloga je igrala bez Šahinovića, E. Dedića, Omeragića i Pedića, a priliku su dobili neki novi klinci. Tako su svoj debi u dresu Sloge upisali: Trbara Ivan, Milić Pavo i Drino Midhat.

Susret je obilježila gruba igra pojedinaca iz domaće ekipe, koji su svoju nemoć pokušavali nadoknaditi grubim i nesportskim startovima.

U ovom kolu snage su u Bugojnu odmjerili Iskra i Borac, a slavili su domaći, tako da je do kraja prvenstva Iskra jedina uz Slogu koja može izboriti Premijer ligu.

Naredno kolo Sloga dočekuje ekipu Izviđač II. Susret je revijalnog karaktera i prilika da trener Demirović već sada uigrava različite akcije za derbi protiv Iskre koji se igra za tri kola. S druge strane, Iskra ima teško gostovanje u Čapljini.

MRK Sloga: Čaber Alen 11 odbrana,Spahić Selvedin 7 odbrana,Drino Midhat 2 odbrane, Milić Pavo,Dujmović Matej 2,Trbara Ivan,Pedić Haris,Pokvić Mesud,Softić Armin 2, Karamustafić Abid 4,Demirović Ajdin 6,Gekić Edin 4,Bilić Ivan 8,Dedić Amer 2,Ljutić Arman 5,Halebić Anes 4.Trener ekipe Demirović Rasim .

Više...
Priključi se za RSS feed