FOTO: Održana sjednica Organizacionog odbora 'Izbor sportiste Kanona 2018', imenovan ocjenjivački žiri

Danas je u Općini Gornji Vakuf-Uskoplje održana je 1. sjednica Organizacionog/Orgnizacijskog odbora "Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu" sastavljenog od istaknutih sporskih radnika sa područja SBK/KSB, načelnika Općina Travnik, Novi Travnik, Jajce,  Fojnica, Donji Vakuf i načelnika Općine Gornji Vakuf-Uskoplje Seada Čauševića koji je ujedno i domaćin ovogodišnje manifestacije i predstavnika resornog Ministarstva u Vladi SBK/KSB. 

Kao i prethodnih godina na čelu ove značajne manifestacije je resorna ministrica Katica Čerkez koja zbog obaveza prvi put u svome mandatu nije prisustvovala i rukovodila sjednicom Organizacionog/Orgnizacijskog odbora "Izbora najboljeg sportiste Kantona". U odsustvu ministrice Katice Čerkez sjednicom je presjedavao pomoćnik ministrice za kulturu, sport i informisanje Nusret Baručija koji se obratio prisutnima i zahvalio se Općini Gornji Vakuf-Uskoplje na domaćinstvu, kao i dobroj saradnji Sportskog saveza SBK/KSB sa resornim ministarstvom i Odjelom za kulturu, sport i informisanje i izrazio želju da u narednom periodu ova saradnja bude još plodonosnija. Budžetom SBK/KSB za 2019. godinu grant sporta planiran je u iznosu od 810.000,00 KM, a u okviru planiranih sredstava značajna je stavka izdaci za kapitalne investicije u oblasti sporta, što pomoćnik ministrice smatra da se stvaraju sve bolji i bolji uslovi za razvoj sporta na našem Kantonu.

Članovima Organizacionog/Organizacijskog odbora obratio se načelnik Općine Gornji Vakuf-Uskoplje Sead Čaišević u svojstvu domaćina i potpredsjednika manifestacije te istaknuo da  je "Izbor najboljeg sportiste Kantona“ izuzetno važan događaj za Općinu Gornji Vakuf-Uskoplje kao i Kanton i da je važna koordinacija između svih institucija na nivou Kantona. Ovom prilikom načelnik Čaušević je istaknuo da je Sportski savez SBK/KSB prepoznat u Budžetu Općine Gonji Vakuf-Uskoplje i da posljednjih godina ove dvije institucije sarađaju na obostrano zadovoljstvo kroz projekte.

Prisutnima se obratio predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB Mirsad Ibrišimbegović  zahvalio se članicama Saveza na podršci i Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta ,  na podršci i Općini Gornji Vakuf-Uskoplje na domaćinstvu,  te istaknuo da bez podrške cjelokupne društvene zajednice ova manifestacija u ovako teškoj ekonomsko-finansijkoj situaciji ne bila ni održana. I ovom prilikom predsjednik Saveza se zahvalio Općini Gornji Vakuf-Uskoplje na podršci.

Amela Lolić, sekretar Sportskog saveza SBK/KSB prezentirala je prisutnima projekat " Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu " sa posebnim osvrtom na finansijsku konstrukciju manifestacije te istaknula da izmjenama i dopunama Pravila za izbor sportiste i sportske ekipe SBK/KSB doprinjelo još kvalitetnijem Izboru, kao i sam javni poziv koji je objavljen u sredstvima informisanja, medijskim partnerima Sportskog saveza SBK/KSB i zvaničnoj stranici Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta što daje još veći kredibiltet ove kulturne manifestacije. Također, Amela Lolić napomenula je da će doprinos manifesataciji dati svojim učešćem HKD " Napredak " Gornji Vakuf-Uskoplje, BZK " Preporod " Gornji Vakuf-Uskoplje, Klub mažoretkinja " Uskopljanke " Gornji Vakuf-Uskoplje i aktuelni svjetski i evropski prvaci u argetinskom tangu Travničanka Valentina Vavra koja je svoje prve plesne korake napravila u Plesnom studiju prijatelji djece " Maja " u Travniku  i Sarajlija Vedran Marceta.

Najteži i najdgovorniji zadatak pripada članovima Ocjenjivačkog suda/Žirija " Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2018. godinu " koji imaju zadatak da izaberu najbolje među najboljima i da u 22 kategorije proglase pobjednike.  Važno je istaknuti da od ove godine i sportovi koji nemaju ligaška kontuinirana takmičenje bit će u konkurenciji za izbor najboljih ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji u kategorijama , seniora, juniora i kadeta ali njihov broj bodova bit će umanjen za 30% i na taj način bit će u ravnopravnoj konkurenciji za izbor najboljih. Izmjenama i dopunama Pravila izvršena je i kategorizacija sportova koja se odnosi na broj liga.

Jednoglasnom odlukom prisutnih izabran je Ocjenjivački sud/Žiri " Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2018. godinu " u sljedećem sastavu: Branko Pilić, predsjednik, Općina Gornji Vakuf-Uskoplje istaknuti sportski radnik Kantona, Nusret Baručija, potpredsjednik, resorno ministarstvo, Ivica Bonić, Nogometni savez SBK/KSB , Mulo Hadžić, Sportski savez općine Donji Vakuf, Vlado Mičić, Sportski savez općine Novi Travnik, Adi Brajić, Sportski savez općine Travnik i Dževad Brčić, Stonoteniski savez SBK/KSB članovi.  Prilikom izbora članova Ocjenjivačkog suda/Žirija " Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu " vodilo se računa  nacionalnoj pripadnosti, a posebno se osvrnulo da budu obuhvaćene većina općina SBK/KSB i da iz jedne općine ne budu po dva člana jer u Sportski savez SBK/KSB došlo je 11 prijedloga za člana Ocjenjivačkog suda/Žirija " Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu "

Manifestacija " Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu " održat će se 22. februara 2019. godine sa početkom u 18,30 sati u JU " Centar za obrazovanje, sport i kulturu općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Više...

Sutra u Gornjem Vakufu-Uskoplju sjednica Organizacionog odbora 'Izbor najboljeg sportsite Kantona za 2018. godinu'

U srijedu, 16. januara 2019.  godine sa početkom u 12,00 časova u sali na II spratu u zgradi Općine Gornji Vakuf/Uskoplje, Vrbaska bb, 70240 Gornji Vakuf/Uskoplje održati će se sjednica Organizacionog/Organizacijskog odbora „Izbor najboljeg sportsite Kantona za 2018. godinu„ .

Za sjednicu je predložen sljedeći  dnevni red:

1.            Uvodna riječ ministrice Katice Čerkez, predsjednice Organizacionog/Organizacijskog odbora „ Izbor najboljeg sportsite Kantona za 2018. godinu“ ;
2.            Obraćanje načelnika Općine Gornji Vakuf/Uskoplje Seada Čauševića potpredsjednika Organizacionog/Organizacijskog odbora „ Izbor najboljeg sportsite Kantona za 2018. godinu“ ;
3.            Obraćanje predsjednika Sportskog saveza SBK/KSB Mirsada Ibrišimbegovića ;
4.            Projekat " Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu ", obrazloženje;
5.            Informacija o provedenim aktivnostima u organizaciji manifestacije „ Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu „;
6.            Imenovanje  članova Žirija/Ocjenjivačkog suda manifestacije „ Izbor najboljeg  sportiste Kantona za 2018. godinu“
7.            Razno

Više...

Ahmed Alibegović stekao zvanje majstor karatea crni pojas 1. dan

Jučer je u hotelu Hollywood  u Sarajevu u organizaciji KS FBiH u sklopu Zimskog karate seminara održano polaganje za majstorska zvanja.

KK Sloga je od jučer bogatiji za još jednog majstora karatea, a to je Ahmed Alibegović koji je na jučerašnjem polaganju uspješno položio za crni pojas 1. dan. Tvoja upornost i zalaganje doveli su te do toga. Čestitke od kluba i uprave, sa željom da nastaviš tim putem i da ne odustaješ.

Više...

FOTO: Peti rođendan ŽRK 'Sloga' Gornji Vakuf-Uskoplje

Motel  Saraj bio je domaćin proslave 5. rođendana ŽRK „SLOGA“ Gornji Vakuf – Uskoplje. Sjajna atmosfera i vrhunska organizacija krasilo je nedeljnu noć.  Proslava je otvorena čitanjem biografije kluba, nakon čega je uslijedio pozdravni govor sekretara i jednog od osnivača kluba Muamera Zukića.

Dodijeljene su zahvalnice Erminu Čoliću i Adilu Osmanagiću, Ermin je predsjedavao klubom u prvoj godini postojanja a Adil u naredne četiri godine. Nakon dodjela priznanja predsjednicima,  zahvalnice su uručene trenerima koji su kroz period od 5 godina radili u klubu. Prve zahvalnice dobili su Irhad Ohran i Muamer Zukić, zatim Amer Dedić, Naila Muminović, Aida Abazović, Elvir Ljuca, Ahmet Duratbegović, Amra Omerović, Alen Čaber, Kenan Crnica, Berzad Demirović i Edin Hadžiabdić. Nagradu u ime Samira Šeketa primila je kćer Irma a Enesu Ajanoviću nagrada će bit uručena naknadano.

Poslije zahvalnica uslijedilo je rezanje torte i karaoke show u kojem su uživale sve rukometašice.

Kao gošće na proslavi bile su igračice ŽENSKE KADETSKE REPREZENTACIJE SBK na čelu sa selektorom gospodinom Sulejmanom Beganovićem.

U ime portala gornjivakuf-x.com želimo ŽRK „SLOGA“ puno sreće, dobrih rezultata i još dosta ovakvih proslava.

Više...

Osnovana ženska kadetska rukometna reprezentacija SBK, prvo okupljanje u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Naš grad ponovo ima čast da ugosti još jednu reprezentaciju. Rukometni savez SBK/KSB odlučio se na osnivanje kantonalnih reprezentacije u obje kategorije. Prva osnovana je ŽENSKA KADETSKA SELEKCIJA koja se sutra okuplja u našem gradu. Od petka do nedjelje planirano je da selekcija odradi pet treninga. Nakon mini priprema ova selekcija učestvovat će  na internacionalnom turnir koji će se odigrat u Visokom.

Selektor repezentacije je Sulejman Beganović iz Travnika, pomoćnik Kenan Crnica i trener golmana Berzad Demirović. Za mini pripreme selektor je pozvao 23 igračice, nakon obavljenih priprema za turnir će bit pozvano 18 igračica.

Pozive su dobile: Asja Sofić, Irma Milanović, Naida Milanović (ŽRK SLOGA), Seferović Elma (ŽRK ISKRA), Gasal Sajra (ŠR TRAVNIK), Ismihana Đelihodžić (ŽRK SLOGA), Burko Larisa (ŽRK ISKRA), Dalal Čajdin (ŠR SEDMERAC), Irma Šeketa (ŽRK SLOGA), Amina Duratbegović (ŽRK SLOGA), Dalila Abazović (ŽRK SLOGA), Hana Skopljak (ŠR TRAVNIK), Lejla Karamustafić (ŽRK SLOGA), Dajana Petrović (ŠR TRAVNIK), Milanović Edina (ŽRK ISKRA), Ana Filipović (ŽRK VITEZ), Negra Karamustafić (ŠR SEDMERAC), Amina Hadžiabdić (ŽRK SLOGA), Ema Jareb (ŽRK SLOGA), Elna Gudić (ŽRK SLOGA), Dina Mekić (ŽRK ISKRA), Alma Gvozden (ŽRK SLOGA).

Igračice reprezentacije će bit gošće ŽRK SLOGA na proslavi pet godina kluba koja će bit održana u nedjelju u Motelu Saraj.

Više...
Priključi se za RSS feed