Članak je filtriran: ponedjeljak, 21 Maj 2018 - GornjiVakuf-x.com

FOTO: Završeno asfaltiranje puta prema šehidskom mezarju na Vrsima

Proteklih dana završeno je asfaltiranje puta prema šehidskom mezarju u naselju Vrse, Mjesna zajednica Ždrimci. Ukupna dužina puta je 178 metara.

Vrijednost projekta je 44.000 KM, od čega je Ministarstvo privrede obezbjedilo 20.000 KM, Općina Gornji Vakuf-Uskoplje 14.000 KM, mještani su učestvovali sa 9.000 KM, a izvođač radova je donirao 1.000 KM.

Više...

Lejla Puljarga drugoplasirana na Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Banjaluci

Jučer je u organizaciji Muzičke škole „Vlado Milošević“ u Banjaluci održano Banjalučko bijenale – Međunarodno pijanističko takmičenje.

Na ovom prestižnom takmičenju nastupila je i dvanaestogodišnja Lejla Puljarga iz Gornjeg Vakufa, te je osvojila drugo mjesto. Lejla je učenica Muzičke škole Bugojno, odjeljenje Gornji Vakuf u klasi profesora Edina Beganovića.

Ona je nastupila u disciplini klavir solo, a ocjenjivački žiri su činili: Dragomir Bratić (Srbija), Nenad Kačar (Hrvatska), Maja Azabagić (Slovenija) i Dinko Blagojević (Bosna i Hercegovina)

Više...

Poziv roditeljima za upis djece u obavezni program predškolskog odgoja 'Mala škola'

Pozivanju se zainteresovani roditelji djece za OPOB da se jave za upis u obavezni program predškolskog odgoja "Mala škola" u trajanju od 150 h. Projekt finansira Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta. Prijave počinju od današnjeg dana 18.05. 2018. do 25.05.2018.

Više informacija možete dobiti u prostorijama JU Dječji vrtić „Zvončić“  ili na kontakt broj 00387 30 494 750.

Pohađanje programa je besplatno a pravo upisa imaju sva djeca koja nisu obuhvaćena predškolskim odgojem i obrazovanjem, a od rujna/septembra počinju pohađati školu.

Više...
Priključi se za RSS feed