Gornji Vakuf-Uskoplje ima 2.485 nezaposlenih osoba

Gornji Vakuf-Uskoplje ima 2.485 nezaposlenih osoba

U Gornjem Vakufu-Uskoplju na evidenciji nezaposlenih je 2.485 osoba, saznaje Fena u Birou za zapošljavanje u toj općini.

- Od toga broja, najviše je kvalifikovanih (975) i nekvalifikovanih (759) osoba. Polukvalifikovanih je 30, a visokokvalifikovana je jedna osoba. Srednju stručnu spremu ima 532 nezaposlenih, 106 višu, a 82 osobe visoku stručnu spremu - kazao je šef  Biroa za zapošljavanje u ovome gradu Amir Filipović.

Dodao je da posao traže  628 demobilisana borca, 68 ratnih i 25 ostalih invalida, te 66 članova porodica šehida-poginulih boraca.

- Broj osoba zaposlenih u novembru i onih koji su ostali bez posla je isti – 40. Novčanu naknadu putem Biroa ostvarilo je 57 osoba, dok su pravo na zdravstvenu zaštitu imale 983 nezaposlene osobe - naglasio je Filipović, prenosi Fena.

FENA/Hayat.ba


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh