Poziv na defile povodom Dana srednjoškolaca

Poziv na defile povodom Dana srednjoškolaca

Učenici Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“, u sklopu Mreže vijeća učenika u Srednjobosanskom kantonu (mreVUKSBK), povodom Dana srednjoškolaca (17.11.), organizuju defile kroz grad.

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u spomen na praške studente i srednjoškolce koji su, zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje, streljani bez ikakvog suđenja i dokazivanja krivnje. 

Defile će se održati u petak, zbog školskih obaveza i prisustva većeg broja učenika, s početkom u 13:10 sati. Defile počinje  ispred školskog igrališta, te se nastavlja ulicama Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Nakon defilea planirana je prezentacija i program kog su pripremili učenici sa profesoricom bosanskog jezika Merhilom Čaušević

Tema ovogodišnjeg Dana srednjoškolaca je “Odliv mozgova”, te srednjoškolci u sklopu ove aktivnosti žele da pošalju poruku stanovništvu Bosne u Hercegovine, naročito onima koji planiraju napustiti državu.


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh