U ponedjeljak, za Dan Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, podizanje najveće zastave u Srednjoj Bosni, poklon mladih svome gradu i sugrađanima

Foto: Ilijaz Skeho i Aid Gafić Foto: Ilijaz Skeho i Aid Gafić

U ponedjeljak, 01.10.2018. godine, u povodu Dana Općine Gornji Vakuf-Uskoplje neformalna grupa građana uz materijalnu pomoć privrednika i ustanova poklonit će gradu najveći jarbol sa državnom zastavom u Srednjoj Bosni, zastavom domovine Bosne i Hercegovine.

Jarbol je visine 30 metara, a zastava dimenzija 6x12 metara. Stopa jarbola je 5x5 metara osmougaonog oblika debljine 1 metar, dok je grlo debljine 1m prečnika 1,4metra.

Ovim putem pozivaju se građani Općine Gornji Vakuf-Uskoplje da prisustvuju svečanom podizanju zastave u 12h i 30 minuta.

Imena ljudi i preduzeća koja su pomogla i učestvovala u gradnji jarbola biće objavljena u ponedjeljak jer bez njih ovaj projekat ne bi bio uspješno realizovan.


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh