Gornji Vakuf-Uskoplje: Višak prihoda Općina ulaže u infrastrukturu

Foto: FlashTeam.eu Foto: FlashTeam.eu

Planirano je da oko 300.000 KM bude utrošeno na rekonstrukciju glavne gradske ulice, a 200.000 KM na rekonstrukciju puteva i mostova na teritoriji općine - kazao je načelnik Gornjeg Vakufa-Uskoplja Sead Čaušević.

Općinsko vijeće Gornji Vakuf-Uskoplje usvojilo je jučer predložene izmjene i dopune budžetaa tog grada za 2018.

Rebalansom budžeta, predviđeno je da višak prihoda iz 2016. i 2017. u iznosu od 600.000 KM bude utrošen u ovoj godini na kapitalne investicije.

- Između ostalog, planirano je da oko 300.000 KM bude utrošeno na rekonstrukciju glavne gradske ulice, a 200.000 KM na rekonstrukciju puteva i mostova na teritoriji općine - kazao je načelnik Gornjeg Vakufa-Uskoplja Sead Čaušević, prenosi Fena.

Po njegovim riječima, dio raspoloživih sredstava bit će utrošen za nabavku servera za video kamere u sklopu aktivnosti koju provodi MUPSBK-a, kao i za izradu adresnog registra, odnosno označavanje ulica i stambenih objekata u gradu.

Prijedlog rebalansa dobio je podršku 17 vijećnika, dok su tri bila suzdržana.

Dnevnik.ba


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh