Sutra je prvi dan ramazana, preuzmite vaktiju za Gornji Vakuf

Iftar u haremu džamije Mehmed-bega Stočanina, 01.08.2013. godine Iftar u haremu džamije Mehmed-bega Stočanina, 01.08.2013. godine

Večeras, nakon akšam namaza, nastupa sveti muslimanski mjesec ramazan. Vjernici će večeras klanjati prvu teraviju, a sutra je prvi dan posta.

Mjesec ramazan je najsvetiji mjesec kod muslimana. Vjernici tokom ovog mjeseca poste, odriču se jela, pića, lošeg govora i loših postupaka od zore do akšama. Postaći će, u ime Boga, više od 17 sati da se suzdrže od bilo kakvih prohtjeva.

Tokom ovog svetog mjeseca počela je objava Kur'ana, u njoj se nalazi odabrana noć Lejeltul Kadr. Završetak posta je 14.06., a prvi dan Bajrama je 15.06.

Svim vjernicima želimo sretan ramazan, da im Allah podari zdravlje i snagu da isposte mubarek dane, da do Bajrama zasluže Dženet. Na poklon vam donosimo vaktiju za Gornji Vakuf. IMG d4a1ebfebdec1ab64e0a2040912c0f27 V


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh