Sutra je prvi dan ramazana, preuzmite vaktiju za Gornji Vakuf

Iftar u haremu džamije Mehmed-bega Stočanina, 01.08.2013. godine Iftar u haremu džamije Mehmed-bega Stočanina, 01.08.2013. godine

Večeras, nakon akšam namaza, nastupa sveti muslimanski mjesec ramazan. Vjernici će večeras klanjati prvu teraviju, a sutra je prvi dan posta.

Mjesec ramazan je najsvetiji mjesec kod muslimana. Vjernici tokom ovog mjeseca poste, odriču se jela, pića, lošeg govora i loših postupaka od zore do akšama. Postaći će, u ime Boga, više od 17 sati da se suzdrže od bilo kakvih prohtjeva.

Tokom ovog svetog mjeseca počela je objava Kur'ana, u njoj se nalazi odabrana noć Lejeltul Kadr. Završetak posta je 14.06., a prvi dan Bajrama je 15.06.

Svim vjernicima želimo sretan ramazan, da im Allah podari zdravlje i snagu da isposte mubarek dane, da do Bajrama zasluže Dženet. Na poklon vam donosimo vaktiju za Gornji Vakuf. IMG d4a1ebfebdec1ab64e0a2040912c0f27 V


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.

Povezani članci (by tag)

na vrh