FOTO: Općinsko takmičenje iz pružanja Prve pomoći

FOTO: Općinsko takmičenje iz pružanja Prve pomoći

Danas je Crveni križ Gornji Vakuf-Uskoplje organizovao takmičenje Prve pomoći za osnovne i srednje škole iz našeg grada.

Od osnovnih škola učešće na takmičenje uzele su ekipe Osnovna škola „Voljevac“, Osnovna škola „Gornji Vakuf“,  i Osnovna škola „Pajić Polje“.

U konkurenciji srednjih škola, nastupile su Srednja škola “Uskoplje” i Mješovita srednja škola “Gornji Vakuf”

Sve ekipe su pokazale zavidno znanje iz pružanja Prve pomoći te time stekli sljedeće rezultate:

Prvo mjesto od Osnovnih škola zauzela je Osnovna škola “Gornji Vakuf”, drugo mjesto zauzela je Osnovna škola “Pajić Polje” i treće mjesto zauzela je Osnovna škola “Voljevac”.

Od srednjih škola prvo mjesto je zauzela Srednja škola “Uskoplje”. Mješovita srednja škola “Gornji Vakuf” je od strane sudija diskvalifikovana zbog napuštanja izolacijskog prostora, te time nije mogla ni učestvovati.

Sudije današnjeg takmičenja su: glavni sudija Reuf Begović, dr. Marin Novaković, Franjo Jurleta i Sajra Čehaja Tihak.

Na kraju današnjeg takmičenja obratio se glavni sudija Reuf Begović koji je pohvalio sve učesnike jer su pokazali zavidno znanje iz Prve pomoći.

Crveni križ Gornji Vakuf-Uskoplje je čestitao svim učesnicima današnjeg takmičenja te im uručio diploma i skromne poklone.

Dvije ekipe koje su osvojile prvo mjesto idu na Kantonalno takmičenje koje će se održati 05.05.2018. godine u Kiseljaku.


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh