Reakcija SDP-a na uručene novčane kazne demobilisanim borcima

Foto: SDP Foto: SDP

OO SDP BiH Gornji Vakuf Uskoplje javno optužuje političku Odluku SDA Gornji Vakuf i HDZ Uskoplje, kao i više nivoe njihovih nacionalnih politika, te režim Čamparizacije koji su izdali naredbu policijskom komesaru SBK/KSB, Načelniku Uprave, te komandiru Policijske stanice Gornji Vakuf Uskoplje Osmanu Filanu da novčano, sa po 200 KM kazni Demobilisane borce koji se opravdano već skoro godinu dana javno i otvoreno bore za svoja prava, pozivajući sve političke stranke koje čine vlast, tako i stranke opozicije da se uključe kako bi riješili najugroženiju kategoriju ljudi u društvu, a to su Demobilisani borci.

Današnja vlast je pokazala da ih obični borac ne interesira, niti imaju volju da krenu u realizaciju njihovih nagomilanih problema.

Borci traže svoja zaslužena prava, a to je BIRAČKA REZOLUCIJA: 1) Borački registar, 2) Ukidanje 1601 udruženje 3) Borački dodatak

Neka je na sramotu današnjim vlastodršcima na koji način se odnose prema borcima koji su dali svoje živote i zdravlje braneći svoju državu BiH, a danas ih vlast udara pendrecima i novčano kažnjava!

VLAST KOJA TUČE SVOJE BORCE TREBA DA NESTANE!

OO SDP BiH
Gornji Vakuf-Uskoplje


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh