Gornji Vakuf-Uskoplje: Jednokratna novčana pomoć za nezaposlene porodilje u iznosu od 300 KM

Gornji Vakuf-Uskoplje: Jednokratna novčana pomoć za nezaposlene porodilje u iznosu od 300 KM

I ove godine Općina Gornji Vakuf-Uskoplje dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć za nezaposlene porodilje. Naime, nezaposlene porodilje/majke novorođene djece, za djecu koja su rođena u 2018. godini, mogu podnijeti Zahtjev za jednokratnu pomoć predviđenu u Budžetu Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za 2018. godinu, i tako ostvariti jednokratnu pomoć u iznosu od 300,00 KM.

Uz zahtjev potrebno je priložiti Izvod iz matične knjige rođenih za dijete, Uvjerenje poreske uprave da ne ostvaruje prihode na osnovu radnog odnosa za majku/porodilju ili potvrda sa Zavoda za zapošljavanje o nezaposlenosti, Žiro račun banke podnositelja Zahtjeva ili druge osobe po odobrenju podnositelja Zahtjeva.

Zahtjev se može podnijeti na protokol Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, svakim radnim danom naslovljen na Načelnika Općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

U 2017. godini uplaćena je jednokratna novčana pomoć za 104 nezaposlene porodilje u iznosu od po 200 KM. Ove godine taj iznos je povećan za 50 posto pa će nezaposlenim porodiljama biti isplaćivan iznos od po 300 KM jednokratno.


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh