FOTO: Crveni križ Gornji Vakuf-Uskoplje obilježio 'Dan prve pomoći'

Foto: CK G. Vakuf-Uskoplje Foto: CK G. Vakuf-Uskoplje

Svjetski dan prve pomoći se tradicionalno obilježava svake druge subote u mjesecu septembru. Obilježavanje dana posvećenog prvoj pomoći izuzetna je prilika za ukazivanje, da je prva pomoć humani čin koji pokreće ljude u izgradnji bolje, sigurnije i humanije zajednice. Ove godine se Svjetski dan prve pomoći obilježava 09..septembra pod sloganom „POVREDE U KUĆI, NAUĆI PRUŽITI PRVU POMOĆ“.

Crveni križ Gornji Vakuf-Uskoplje je imao dvije aktivnosti i prezentacije Prve pomoći. Dana, 08.09.2017. godine volonteri Crvenog križa obišli su dvije škole, Osnovnu školu “Voljevac” i Osnovnu školu “Pajić Polje”,  napravili malu prezentaciju o Prvoj pomoći i skrenuli pažnju o bezbjednosti u kući i sprečavanja povreda.

Na dan Prve pomoći 09.09.2017. godine Crveni križ Gornji Vakuf-Uskoplje je učestvovao na pohodu na planinu Raduša, koji je organizovala nevladina organizacija “SLOGA” pod nazivom “TOLERANCIJA NA VISKOM NIVOU”

Naš volonter i certificirani predavač Prve pomoći gos. Refu Begović je prezentovao značaj Prve pomoći i važnost pružanja Prve pomoći.


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh