Gornji Vakuf-Uskoplje: Potpisani ugovori sa sedam volontera

Foto: Općina Gornji Vakuf-Uskoplje Foto: Općina Gornji Vakuf-Uskoplje

Danas, 04. 09. 2017. godine, u kabinetu Općinskog načelnika Seada Čauševića upriličen je prijem volontera i potpisivanje ugovora za volontere koji su primljeni u Općinsku upravu općine Gornji Vakuf- Uskoplje.

Na Javni poziv za prijem volontera koji je objavljen 31. 07. 2017. godine stiglo je petnaest prijava, od kojih je primljeno sedam volontera sa slijedećim zvanjima :

Bachelor inženjer saobraćaja, smjer drumski i gradski saobraćaj, Bachelor sociolog istraživač,  Bachelor poslovne ekonomije, Bachelor novinarstva, Magistar prava, Bachelor menadžmenta sigurnosti, Diplomirani inženjer šumarstva.

Općinski načelnik Sead Čaušević i Pomoćnik načelnika Branko Matijanić čestitali su primljenim volonterima i poželjeli su im mnogo sreće i uspjeha u odrađivanju volonterskog staža.

Volonterski rad traje jednu godinu. Volonter se prima na stručno osposobljavanje za samostalan rad bez zasnivanja radnog odnosa (volonterski rad) i ima pravo na naknadu za rad shodno Zakonu.


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh