FOTO: 'Mladi zagovaraju u zajednicama'

Foto: OC Gornji Vakuf-Uskoplje Foto: OC Gornji Vakuf-Uskoplje

Mladi ljudi iz Jajca, Gornjeg Vakufa – Uskoplja i Prozora-Rame su učestvovali na četverodnevnom treningu pod nazivom „Mladi zagovaraju u zajednicama“ u organizaciji Omladinskog centra iz Gornjeg Vakufa-Uskoplje. Dvadesetdevet učesnika/ca su boravili četiri dana na Vlašiću, gdje su zajedno, uz podršku mentora iz Omladinskog centra, radili na jačanju ličnih kapaciteta. Učili i prakticirali  teme kao što su komunikacijske vještine, nenasilno rješavanje konflikta. Razgovarali su i analizirali probleme u zajednicama iz kojih dolaze, te zajedno pokušali doprinijeti rješenju  problema.

Trening je interaktivnog karaktera, mladi su imali priliku da se upoznaju i zajedno rade u malim grupama i parovima, gdje su dijelili svoja znanja i iskustva, te zajedno rješavali zadatke i odgovarali na teme koje smo obrađivali. Većina učesnika/ca su prvi put učestvovali na ovakvom treningu, što ih nije spriječilo da aktivno učestvuju u svim aktivnostima.

Ponosni smo  što smo uspjeli stvoriti siguran prostor i dobru radnu atmosferu u kojoj su mladi slobodno govorili i dijelili proživljenja iskustva iz zajednica koje su vrlo opterećujuće za život mladih. Cilj ovog treninga je povezati mlade ljude iz ova tri grada, te ih osposobiti da budu nosioci pozitivnih promjena u svojim zajednicama.

Ovaj projekt je podržala Američka ambasada u BiH.


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh