FOTO: Crveni križ Gornji Vakuf-Uskoplje učestvovao na kampu mladih

FOTO: Crveni križ Gornji Vakuf-Uskoplje učestvovao na kampu mladih

Crveni križ Gornji Vakuf-Uskoplje je u periodu od 10.-14.08.2017. godine učestvovao na Kampu mladih Crvenog križa Federacije BiH koji se održao na Boračkom jezeru. Predstavnici mladih su imali priliku da se po prvi put susretnu sa edukacijom o prevenciji trgovine ljudima, te sa edukacijom o prvoj pomoći. 

Volonteri su se vratili zadovoljni, sa mnogo novog znanja, novih prijateljstava i novih iskustava. Kako kažu naporno su radili svih pet dana ali trud se isplatio.

Crveni križ Gornji Vakuf-Uskoplje je bogatiji za dva certificirana edukatora a to su Adan Topić Edukator programa Prva pomoć i Samra Topčić Edukator programa Prevencija trgovine ljudima. Ovo je tek početak edukacije a Crveni križ će kao i uvijek nastaviti da podržava svoje mlade kako bi što više napredovali.


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh