[VIDEO] Načelnik Sead Čaušević: Industrijska zona privlači investitore

Foto: Arhiv Foto: Arhiv

Općina Gornji Vakuf-Uskoplje je jedna od 16 općina u Federaciji BiH koja je dobila novac od Federalnog ministarstva razvoja poduzetništva i obrta za izgradnje industrijske zone Batuški lug.

Ovo je jedan od najznačajnih projekata Općine Gornji Vakuf-Uskoplje u proteklih nekoliko godina. Izgradnjom ove industrijske zone pružena je mogućnost investitorima da otvorene nova radna mjesta, kazao nam je načelnik općine Sead Čaušević.

Nakon završetka prve faze izvršena je eksproprijacija pojedinih dijelova zemljišta da bi se lakše moglo pristupiti Industrijskoj zoni. Posljednja faza bilo je asfaltiranje industrijske zone i parkinga. Odmah nakon završetka radova pojavili su se potencijali investitori koji su odlučili kupiti zemljište.

Firme koje su izgradile Nove proizvodne pogodne u ovoj industrijskoj zoni su fabrika peleta Rose Wood, koja je  jedan od najznačajnijih proizvodnih kapaciteta na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje i jedan  od lidera drvne industrije na području Srednje Bosne, zatim firma Telalović , te jedna firma iz Austrije sa sjedištem u BiH. Također, nekoliko manjih obrtnika je  odlučilo kupiti zemljište, ističe načelnik Čaušević.

Dodao je da lokalne zajednice u BiH na sve načine pokušaju olakšati i omogućiti investitorima da otvore nove proizvodne pogone, no veliki problem predstavlja spora državna administracija.

Tntportal.ba


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh