Gornji Vakuf-Uskoplje: Napadnut policijski službenik

Gornji Vakuf-Uskoplje: Napadnut policijski službenik

Dana 11.08.2017.godine oko 10,55 sati u PS Gornji Vakuf-Uskoplje zaprimljena je prijava radnika Kantonalne uprave za šumarstvo o bespravnoj sječi šume na lokalitetu Radovan, u mjestu Bare, općina Gornji Vakuf-Uskoplje od strane lica H.B. i A.B. te je zatražena asistencija policije. Odmah po prijavi upućena je patrola koja je iste zatekla na licu mjesta.

Prilikom provođenja službenih radnji i dokumentiranja oko  nelegalno posječenog drveta lice H.B. je verbalno vrijeđao patrolu policije i radnike KUŠ-a da bi potom i fizički nasrnuo na službenika policije. Nakon toga, isti se radnom mašinom – traktor i nelegalno posječenim drvima udaljio u pravcu Novog Travnika.

Lica H.B. i A.B su na području PS Novi Travnik lišena slobode a dalji rad na događaju preuzeli su službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik. O svemu je obavješten nadležni kantonalni tužilac, saopšteno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh