Gornji Vakuf: Palio korov, pa zapalio šumu - šteta 150.000 KM

Foto ilustracija: Internet Foto ilustracija: Internet

Od početka proljeća požari bukte diljem Bosne i Hercegovine, pretežno zbog nepažnje vlasnika zemljišta koji, nakon zime, čiste korov i smeće.

Strašne su štete koje nastaju zbog ovakvih požara, a tako je bilo i proteklih sedmica u Gornjem Vakufu, gdje je jedna osoba tokom paljenja korova zapalila šumu i napravila štetu u iznosu od 150.000 KM, saopćeno je iz Ministarstva za unutrašnje poslove Srednjobosanskog kantona.

Oni su kazali da je, nakon istrage ovog požara, protiv osobe R. H. (1969) podnesena krivična prijava, jer je počinio krivično djelo izazivanje šumskog požara, na štetu Kantonalne uprave za šumarstvo SBK-a.

On je 4. marta na parceli u mjestu Bojska, na području Gornjeg Vakufa, zapalio suhu travu, a usljed vjetrovitog vremena vatra se proširila i na obližnju šumu, čime je načinjena velika šteta.

Radiosarajevo.ba


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh