Alarmantno upozorenje: Zbog ove sitnice mogu vam opljačkati kuću ili auto

Foto ilustracija: Avaz.ba Foto ilustracija: Avaz.ba

Posljednjih dana društvenim mrežama, a najviše Facebookom, kruži alarmantno upozorenje u kojem se građanima Bosne i Hercegovine skreće pažnja na pojavu rumunjskih kriminalaca koji vrebaju na benzinskim pumpama.

U ovom upozorenju se naglašava da besplatno dijele privjeske za ključeve u kojima, navodno, ima čip na kojima kriminalni tipovi prate građane i koriste priliku da provale u kuće ili stanove kada u njima nema nikoga:

- Upozorenje za sve! Ovih dana na mnogim mjestima-benzinskim pumpama ili na parkiralištima, dijele se besplatno privjesci za ključeve i mali kič nakit za vaš auto... Te stvari ne uzimajte!!! U tome je ugrađen čip... Kriminalni tipovi vas prate sa benzinskih pumpi sve do kuće i na taj način prate kada ste kod kuće i kada niste... Kada ste odsutni, koriste priliku da provale u vaš stan-kuću! Radi se o rumunjskim kriminalcima koji su izmislili novi način za provale... Molim obavijestite svoje prijatelje... – navodi se u poruci koja kruži internetom.

Nakon našeg saznanja da Facebookom kruži ovo upozorenje, kontaktirali smo dežurnog operativca MUP-a Kantona Sarajevo, u želji da nam nešto više kaže te da li su se građani Bosne i Hercegovine susreli s rumunskim kriminalcima.

- U protekla 24 sata nismo dobivali nikakve žalbe građana da su opljačkani i slično. No, to ne znači da ovo upozorenje treba zanemariti. Najbolje je da sutra kontaktirate portparola MUP- KS Irfana Nefića, koji bi vam mogao nešto više kazati da li je policija zaprimila ovo ili slično upozorenje  - kazao je dežurni operativac MUP-a KS za Avaz.ba

Avaz.ba


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh