FOTO: ŽRK Sloga dobila novo rukovodstvo

Sinoć je održana četvrta redovna skupština ŽRK SLOGA 2013 za 2017.godinu. Na ovoj sjednici podnesen je izvještaj za rad u 2017.godini i s obzirom da je sa 31.12.2017.godine istekao mandat dosadašnjoj upravi, izabrano je novo rukovodstvo kluba za period Januar 2018. godine – Januar 2022. godine.

Skupštinu je otvorio predsjednik skupštine Senad Ohran, Senad je objavio svoje povlačenje iz kluba. Na mjesto predsjednika skupštine za naredne 4 godine skupština je jednoglasno izabrala Edina Glamočaka.

Novi predsjednik skupštine je dao dnevni red na usvajanje, zatražio podnošenje izvještaja o radu kluba u 2017.godini od predsjednika kluba Adila Osmanagića.

Sekretar kluba Muamer Zukić je podnio finansijski izvještaj o radu kluba, isti je usvojen od strane Nadzornog odbora i skupštine kluba.

Nakon izvještaja iz prethodne godine pristupilo se izboru novog rukovodstvo kluba.

U Upravni odbor za naredne četiri godine predloženi  su:

1.            Adil Osmanagić
2.            Ismet Hadžiabulić
3.            Amir Šehić
4.            Aldin Avdibašić
5.            Saudin Čajdin
6.            Ensar Hadžiabdić
7.            Asim Ljubunčić

Upravni odbor je dobio jednoglasnu podršku skupštine kluba.

Za predsjednika kluba predloženi su: Adil Osmanagić, Ismet Hadžiabulić i Saudin Čajdin.

Adil Osmanagić je dobio podršku skupštine kluba za novi četverogodišnji mandat.

Nakon izbora novog upravnog odbora i predsjednika kluba, pristupilo se izboru sekretara kluba. Za Sekretara kluba jedini prijedlog je bio dosadašnji sekretar Muamer Zukić, što je skupština podržala.

U Nadzorni odbor izabrani su dosadašnji predsjednik Nedžad Manović, Maid Gafić i Naila Muminović.

Novom rukovodstvu kluba želimo puno sreće u radu i da u svom mandatu rad kluba podignu na puno veči nivo.

Više...

NAJAVA: Redovna izvještajno - izborna skupština ŽRK Sloga 2013

Pozivamo Vas da prisustvujete redovnoj skupštini ŽRK  „Sloga2013“ Gornji Vakuf-Uskoplje dana 17.01.2018. godine (SRIJEDA) sa početkom u 20:00 sati u prostorijama Osnovne škole "Gornji Vakuf".

Svi članovi skupštine su dobili poziv za istu, a svi zainteresovani građani su dobrodošli.

Više...

Poznati članovi Ocjenjivačkog žirija 'Izbor sportiste 2017'

U zgradi Vlade SBK/KSB  održana je 1. sjednica Organizacionog/Orgnizacijskog odbora " Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2017. godinu " sastavljenog od istaknutih sporskih radnika sa područja SBK/KSB, načelnika Općina Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje,Vitez,  Donji Vakuf i načelnika Općine Novi Travnik Refika Lende koji je ujedno i domaćin ovogodišnje manifestacije. Pored navedenih Organizacioni odbor sačinjavaju predstavnici resornog Ministartsva u Vladi SBK/KSB.

Sjednicom je presjedavala ministrica Katica Čerkez koja je već trećii put za redom na čelu Organizacionog/Organizacijskog odbora koji je ove godine  jubilarni 15. po redu " Izbor najboljih sportista Kantona ". Ministrica Čerkez u svojstvu presjedavjućeg Organizacionog odbora obratila se prisutnima  istaknuvši značaj ove manifestacije za Kantona, posebno za sportsite i sportske radnike koji daju svoj doprinos u razvoju sporta i da je jako važno da se oda priznanje za postignute rezultate tokom godine što Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta prepoznaje 15 godina kroz izdavajanje novčanih sredstava i aktivno učešće u radu tijela ove izuzetno značajne manifestacije čime doprinosi kvalitenom radu.

Ministrica Čerkez istaknula je da  Vlada SBK/KSB za iduću godinu predvidjela iznos od 700.000,00 KM novčanih  sredstava za  sport i da se nada će u skorije vrijeme Vladda SBK/KSB ispoštovati zakonsku obavezu od 0,5% ukupnih sredstava Budžeta SBK/KSB i da je tjelesna aktivnost značajna za razvoj mladih, kao i ostalih starosnih generacija posebno u posljednje vrijeme pripadnika treće starosne generacije.

Članovima Organizacionog/Organizacijskog odbora obratio se načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo  u svojstvu domaćina i potpredsjednika manifestacije te istaknuo da  je " Izbor najboljeg sportiste Kantona " izuzetno važan događaj za Općinu Travnik kao i Kanton i da je važna koordinacija između svih institucija na nivou Kantona. Također, istaknuo je da se trebaju birati najbolji sportisti bez ikakvih predrasuda i da im se treba odati priznanje za postignute rezultate u 2017. godini.

Prisutnima se obratio predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB Mirsad Ibrišimbegović  zahvalio se članicama Saveza na podršci i Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta bez čije podrše ova manifestacija u ovako teškoj ekonomsko-finansijkoj situaciji ne bila ni održana. Također, na prijedlog Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB razmatralo se da se na ovom jubilarnom 15. po redu  " Izboru najboljeg sportiste Kantona " proglasi sportista decenije SBK/KSB dok konačna odluka o ovom prijedlogu biti će donešena na jednoj od narednih sjednica Organizacionog/Organizacijskog odbora.

Najteži i najdgovorniji zadatak pripada članovima Ocjenjivačkog suda/Žirija " Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2017. godinu " koji ima zadatak da izabere najbolje među najboljima i da u 29 kategorija proglasi pobjednike s obzirom da je izmjenama i dopunama Pravila za izbor sportiste i sportske ekipe SBK/KSB od ove godine povećan broj kategorija.

Jednoglasnom odlukom prisutnih izabran je Ocjenjivački sud/Žiri " Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2017. godinu " u sljedećem sastavu: Vlado Mičić, predsjednik, Avdulah Zlotrg, potpredsjednik, Ivica Bonić, Nusret Baručija, Edhem Ekmeščić, Boro Vujica i Dženan Mahmutbegović, članovi.             Manifestacija " Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2017. godinu " održati u Domu kulture u Općini Novi Travnik 23. februara 2018. godine sa početkom u 18,00 sati.

Više...

MNK 'Sloga' starta sa pripremama za nastavak sezone

Ekipa MNK „Sloga“ Gornji Vakuf-Uskoplje danas počinje sa pripremama za proljetni dio sezone u Prvoj futsal ligi – grupa Jug.

Do početka prvenstva je ostalo devetnaest dana, a pripreme će biti iskorištene za uigravanje ekipe. Naime, tokom zimske pauze većina igrača je igrala novogodišnje turnire te je fizička sprema na zavidnom nivou.

Kako saznaje GornjiVakuf-x.com u završnoj fazi su pregovori sa trojicom novih igrača, tako da bi Sloga u nastavak prvenstva trebala krenuti sa jačom ekipom.

Prvu utakmicu drugog dijela Sloga u svojoj dvorani igra protiv Vogošće 29.01.2018. godine.

Više...

PRILIKA KOJA SE NE PROPUŠTA: Petodnevna škola skijanja za djecu

Univerzalna škola sporta i Ski centar Rostovo organizuju petodnevnu školu skijanja za djecu.

Petodnevnu obuku možete vršiti u jednom od 3 termina:
od 08.01. do 12.01.2018.
od 15.01. do 19.01.2018.
od 22.01. do 26.01.2018.

U cijenu je uključeno:
obuka skijanja
prevoz na relaciji Gornji Vakuf-Uskoplje - Rostovo (polazak sa Autobuske stanice)
obrok na pauzi
oprema
diploma o završenom kursu (stepenu)

Cijena obuke:
110 KM sa iznajmljivanjem opreme
90 KM sa vlastitom opremom
130 KM napredni kurs

Prijave se vrše na brojeve telefona:
Almir Bašić – 061 777 245
Elvir Seferović – 061 178 771
Mirza Idrizović  – 061 977 321

Više...
Priključi se za RSS feed