Članak je filtriran: petak, 04 Maj 2018 - GornjiVakuf-x.com

FOTO: Obilježen Dan Mješovite srednje škole 'Gornji Vakuf'

Jučer i danas se obilježava Dan Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“. Obilježavanja Dana škole počelo je jučerašnjim defileom gradom i posjetom Centralnom šehidskom mezarju u Gornjem Vakufu.

Danas je u školi priređen bogat kulturno – zabavni program. Prisutnim gostima, roditeljima i zaposlenicima su se predstavili recitatorska, folklorna, plesna, dramska, frizerska i muzička sekcija. Nakon programa svi posjetitelji su imali priliku da pogledaju izložbe učenika, eksponate ekološke, likovne i elektrotehničke sekcije.

Direktorica škole Selvedina Begović je podsjetila na rezultate u proteklom periodu. To su prije svega opremanje kabineta za elektrotehniku i praktičnu nastavu za mašince, a tu su i odlični rezultati učenika na svim takmičenjima, prije svega titula prvakinje BiH za frizere koju je osvojila učenica Adnana Omerović.

Više...

Odgovor na dopis povodom najavljenog dolaska navijača RK Iskra

Poštovani,

U vezi Vašeg dopisa oko organizovanog dolaska navijača na utakmicu između MRK „Sloga“ Gornji Vakuf-Uskoplje i RK „Iskra“ Bugojno, ovim putem Vas obavještavamo da zbog objektivnih razloga nismo u mogućnosti da udovoljimo Vašem Zahtjevu. Naime, svima nama je poznato da je gore navedena utakmica proglašena utakmicom visokog rizika i mi kao domaćini iste moramo poduzeti sve radnje kako bi ova utakmica prošla u najboljem redu tj. da ista ne bi bila poprište nekih događaja koji nisu u duhu sporta. Kao glavni razlog zašto ne možemo udovoljiti Vašem Zahtjevu jesu događaji koji su prethodili ovoj utakmici. Prije svega, uništavanje parola i obilježja našeg kluba, a i uništavanje grafita navijačke grupe „Red Union“. Pored ovih događaja, sportsku atmosferu su pokvarili i pojedini portali koji su dodatno unijeli nemir među stanovnike našeg grada i kluba. Kako bi spriječili neželjene događaje prinuđeni smo da odbijemo Vaš Zahtjev ali nikad nismo protiv dolaska navijača RK „Iskra“ Bugojno koji žele na fer i sportski način navijati za svoj klub i sigurni smo da će takvih biti u velikom broju (minimalno 200-300 navijača). Za takve navijače ovaj klub kao i za navijače MRK „Sloga“ pripremio je karte na dan utakmice, gdje će isti moći kupiti karte. Mi smatramo da svi oni koji vole sport i koji žele navijati za svoj klub na fer i korektnoj osnovi su uvijek dobrodošli. Također želimo naglasiti da je kapacitet naše dvorane četiri puta manji od kapaciteta KSC „Bugojno“ i sa žaljenjem konstatujemo da veliki broj naših i vaših navijača neće moći prisustvovati ovoj historijskoj utakmici. Želimo ovu priliku iskoristiti da ispravimo Vaše krive navode, a gdje stoji da su naši navijači dobili karte od Vaše uprave i da smo tražili iste. Svi naši navijači su kupili karte na biletarnici KSC „Bugojno“ i naš klub nije tražio karte za svoje navijače. Isti tretman će biti i sa Vašim navijačima i svi oni koji budu kupili karte će biti tretirani kao i domaći navijači. Naš klub je omogućio gledanje utakmice preko TV kuće CITY TV koja će emitirati utakmicu uživo u HD rezoluciji (operateri: Telemach i BHTelecom – Moja TV) a sve u cilju da oni navijači koji ne budu mogli kupiti kartu ne budu uskraćeni spektakla koji svi željno iščekujemo. Nadamo se da će u subotu sport pobijediti i da ćete razumjeti našu odluku, kao i da želimo sačuvati dobrosusjedske odnose u cilju zaštite sporta. Neka bolji pobjedi!

Hvala na razumijevanju!

S poštovanjem,

SPORTSKI DIREKTOR KLUBA

  • Objavljeno u Sport
Više...
Priključi se za RSS feed