Članak je filtriran: utorak, 15 Maj 2018 - GornjiVakuf-x.com

Ramazan u Motel Saraj

Dočekajmo zajedno našeg najdražeg gosta sveti mjesec Ramazan. Podijelite vaše posebne trenutke sa porodicom i prijateljima u našem restoranu.

Počastite se najukusnijim iftarom, pripremljenim sa naročitom pažnjom i ljubavlju za ovu specijalnu priliku.

NUDIMO MOGUĆNOST DA SAMOSTALNO KREIRATE MENI PO VAŠIM ŽELJAMA.

MOLIMO VAS DA NARUDŽBE I REZERVACIJE IZVRŠITE DO 17:00 SATI NA BROJ TELEFONA 062 751 573.32387254 10155184687491805 1328461486623817728 n

Više...

SDP BIH: Saopštenje za javnost povodom 12. sjednice Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje

Klub SDP BiH Gornji Vakuf-Uskoplje je na početku same sjednice predložio izmjenu i dopunu dnevnog reda, odnosno skidanje 11.tačke pod nazivom PRIJEDLOG ODLUKE O ODOBRAVANJU PROVEDBE POSTUPKA PROMETA NEKRETNINE OZNAČENE KAO K.Č.1293/10 K.O. SP_GORNJI VAKUF.

Ova tačka podrazumijeva prodaju zgrade bivšeg OPĆINSKOG KOMITETA Gornji Vakuf, koja se nalazi preko puta Doma zdravlja.

Naime, Općinsko vijeće koje predvodi SDA i HDZ glasali su protiv našeg prijedloga i podržali da Odluka ide na dnevni red. Kao moralan i savjestan Klub vijećnikana na ime građana naše općine odlučili smo da ne učestvujemo u nelegalnim političkim aktivnostima koji predvode vladajuća koalicija SDA-HDZ, te smo napustili današnju sjednicu.

Važno je napomenuti da je u ranijem vremenskom periodu Odluka o prepisu zgrade bivšeg Općinskog Komiteta pod općinsku pala na Sudu Bugojno, gdje je donešen jasan zaključak da nekretnina pripada Općinskom Komitetu kojem je jedni pravni nasljednik SDP BiH.

Međutim, naša općina na čelu sa načelnikom Čauševićem i dalje nije odustala od svojih stranačkih interesa, te je postupak prepisa iste pokrenula na Kantonalnom sudu SBK/KSB, gdje je donesena klasična politička Odluka protiv SDP BiH u korist stranačkih i rodbinskih interesa familija Čaušević-Milanović.

Vođeni do sadašnjim negativnim iskustvom i postupcima stranačkih čimbenika gdje je naša općina u više procesa zloupotrijebila položaj i zakonodavno tijelo (vijećnike u općinskom vijeću SDA-HDZ), te donosila nelegalne Odluke o prodaji nekretnina na štenu naših građana.

Kao primjer navodimo slučajeve Delać,Vukadin i Gudić. U ovim slučajevima općina je isplatila preko 160 000 KM iz Budžeta ( novcem građana naše općine)  stvarnim vlasnicima nekretnina, dok je u slučaju „Gudić“ vlasnici izgrađenih nekretnina nisu dobili Gruntovni upis zbog postupka na sudu.

Mi u SDP-u nečemo odustati od građanske borbe i imovine koja pripada nama, te ćemo pravdu tražiti na Vrhovnom sudu BiH.

Spremni smo se boriti ne samo u BiH, već ako treba na Evropskom sudu za pravdu!

OO SDP BiH Gornji Vakuf-Uskoplje

Više...

Sutra je prvi dan ramazana, preuzmite vaktiju za Gornji Vakuf

Večeras, nakon akšam namaza, nastupa sveti muslimanski mjesec ramazan. Vjernici će večeras klanjati prvu teraviju, a sutra je prvi dan posta.

Mjesec ramazan je najsvetiji mjesec kod muslimana. Vjernici tokom ovog mjeseca poste, odriču se jela, pića, lošeg govora i loših postupaka od zore do akšama. Postaći će, u ime Boga, više od 17 sati da se suzdrže od bilo kakvih prohtjeva.

Tokom ovog svetog mjeseca počela je objava Kur'ana, u njoj se nalazi odabrana noć Lejeltul Kadr. Završetak posta je 14.06., a prvi dan Bajrama je 15.06.

Svim vjernicima želimo sretan ramazan, da im Allah podari zdravlje i snagu da isposte mubarek dane, da do Bajrama zasluže Dženet. Na poklon vam donosimo vaktiju za Gornji Vakuf. IMG d4a1ebfebdec1ab64e0a2040912c0f27 V

Više...

Domagoj Glavaš iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja državni prvak BiH u kickboxingu

Dvadeset dvogodišnji Domagoj Glavaš postao je prvak Bosne i Hercegovine u kickboxingu. On je na državnom prvenstvu, održanom proteklog vikenda u Gackom postao prvak BiH u disciplini light contact do -79kg. Na prvenstvu je nastupilo 150 takmičara iz cijele države.

Domagoj je rođen u Gornjem Vakufu-Uskoplju, a kickboxing trenira u ekipi KBK Eagles koji djeluje u sklopu studentskog centra Mostar čiji je trener Mario Matuka. Pored Domagoja, ovaj klub je osvojio još tri zlata, tako da su odnijeli i pobjedu u ekipnoj konkurenciji.

  • Objavljeno u Sport
Više...

MRK Sloga protiv Jajca igra utakmicu za ulazak u Premijer ligu BiH

U subotu, 19.05.2018. godine, Sloga iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja u okviru posljednjeg kola Prve lige – grupa Jug igra protiv Jajca. Bez podcjenjivanja dragih prijatelja iz Jajca, Sloga je favorit u ovom susretu i jedino pobjeda dolazi u obzir, pobjeda kojom Sloga osvaja prvo mjesto i plasman u Premijer ligu.

Na susret dolazi i delegacija rukometnog saveza BiH, koja će gornjevakufskom klubu uručiti trajni pehar, prelazni pehar, te medalje za igrače.

S obzirom da sutra nastupa sveti muslimanski mjesec Ramazan, proslava titule će biti 16.06. na gradskom trgu.

Susret MRK Sloga – RK Jajce je na rasporedu od 17:00 u Sportskoj dvorani Gornji Vakuf-Uskoplje.

  • Objavljeno u Sport
Više...
Priključi se za RSS feed