Članak je filtriran: utorak, 05 Juni 2018 - GornjiVakuf-x.com

Objavljena akontativna cijena maline, isplati li se uopšte brati?

Kako se bliži branje malina, tako se sve više talasa tržište. Proizvođači su u neizvjesnosti, prošla godina je bila užasna. Nažalost, izgleda da će i ova godina biti jednako loša.

Naime, firma Orange plus iz Kiseljaka prva objavila akontativne cijene malina u Srednjobosanskom kantonu.

U obavijesti iz ove firme se navodi da je cijena sorti Vilamet i Miker po 1,50 KM, dok cijena sorte Polka nije objavljena.malinecijenakis

Više...

RK Sloga slaže igračku slagalicu za Premijer ligu

MRK Sloga je počela sa slaganjem igračkog kadra za sezonu 2018/2019. U upravi su svjesni da Premijer liga iziskuje još ozbiljniji pristup u svim segmentima, igrače koji mogu da iznesu visoki ritam premijerligaških utakmica.

Tako je ekipu pojačao dojučerašnji član RK Borac Admir Purić. On igra na poziciji lijevog beka, a do sada je nastupao za Krivaju, Vogošću, Kakanj i Borac.

Pored angažmana novih igrača, aktivno se radi i na zadržavanju postojećeg igračkog kadra. Svoj paraf na novi ugovor stavili su: Anes Halebić, Ivan Bilić, Arman Ljutić i Ajdin Demirović.

GornjiVakuf-x.com saznaje da su u toku i završni razgovori sa ostalim igračima iz prethodne sezone, od kojih je većina spremna ostati u Slogi, ali isto tako Sloga vodi razgovore sa novim imenima. Ekipu će sigurno pojačati još najmanje četiri igrača, a do Bajrama bi trebala biti završena većina pregovora oko igračkog kadra.

  • Objavljeno u Sport
Više...

Donacija za Karate klub "Sloga" Gornji Vakuf-Uskoplje

Karate klub "Sloga" Gornji Vakuf-Uskoplje je dobio vrijednu donaciju od "Enduro Connetion" Reiner Linden. Donacijom su svih 95 karatista kluba dobili kvalitetne trenerke a klub pojaseve i vrijednu opremu za vježbanje.

Gospodin Reiner je pomagao naš klub i ranije, kao i ostale klubove i škole u našoj općini i time stekao simpatije svih sportista i stanovnika ovog grada. Uprava našeg kluba se zahvaljuje gospodinu Reineru na svemu što je učinio za ove mlade ljude a rezultati koje postignu su i dio njegovih zasluga.

Uprava K.K. "Sloga" Gornji Vakuf - Uskoplje

  • Objavljeno u Sport
Više...
Priključi se za RSS feed