Članak je filtriran: petak, 06 April 2018 - GornjiVakuf-x.com

FOTO: Završena prva faza opremanje kancelarije UG 'Bistrica'

U proteklom periodu završena je prva faza projekta rekonstrukcije i opremanja kancelarije – prostorija Udruženja građana „Bistrica“. Kancelarija se nalazi u prostoru Područne škole „Bistrica“. Projekt je realizovan zahvaljujući finansijskim sredstvima Institua za razvoj mladih „Kult“ od 2,500 KM, zatim sredstvima Udruženja od 1,000 KM i donacijama od 1,000 KM. Ta sredstva nisu bila dovoljna za realizaciju projekta ali je realizacija omogućena zahvaljujući vrijednim volonterima iz Bistrice, koji nisu žalili truda.

U razgovoru za GornjiVakuf-x.com, predsjednik Udruženja građana „Bistrica“ Sulejman Abazović je naglasio da je ovo tek prva od tri faze projekta uređenja prostorija Udruženja, te se zahvalio: KULT- Sarajevo, Ministrici obrazovanja Katici Čerkez, direktoru OŠ „Gornji Vakuf“ Dževad Isaković, Mehemed Crnica, Nesim Smajić, Nermin Smajić, Esad Smajić, Nihad Jašarević, Abazović Husein, Abazović Salih, Karahodžić Hajrudin.

Više...

FOTO: Održana Skupština Crvenog križa Gornji Vakuf-Uskoplje

Danas je u sali Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje održana Skupština Crvenog križa Gornji Vakuf-Uskoplje.

Na dnevnom redu Skupštine našli su se izvještaji o radu Crvenog križa za 2017. godinu i plan rada za 2018.godinu, financijski izvještaj za 2017. godinu i plan rada za 2018. godinu, izvještaj Nadzornog odbora, odluke o izmjeni i dopuni Statuta Crvenog križa Gornji Vakuf-Uskoplje. Sve tačke dnevnog reda su usvojene jednoglasno.

Na kraju Skupštine dodijeljena je  zahvalnica Marku Vukadinu, za doprinos u radu Crvenog križa, te plakata ministru privrede SBK/KSB Sedžadu Milanoviću.

Više...
Priključi se za RSS feed