Članak je filtriran: četvrtak, 19 April 2018 - GornjiVakuf-x.com

FOTO: Uspješno realizovana akcija darivanja krvi

Danas je Crveni križ Gornji Valuf-Uskoplje organizovao akciju darivanja krvi. Akciji su pretežno učestvovali učenici srednjih škola, te time dali poseban značaj ovoj akciji.

Na akciju se odazvalo 84 dobrovoljna davaoca krvi od čega je njih 63. moglo dati krv. Sva donirana krv je isporučena za bolnicu u Novu Bilu.

Crveni križ čestita svim dobrovoljnim davaocima krvi na ovoj humanoj akciji kojom su obezbjedili da u budućnosti nečiji život bude spašen

Budi heroj, budi i ti dobrovoljni davaoc i spasi nekome život.

Više...

FOTO: Razmjena učenika MSŠ 'Gornji Vakuf' i Ekonomske škole iz Banja Luke

Učenici Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ su učestvovali u razmjeni učenika koju je organizovala NVO „Peripetum mobile“ iz Banja Luke.

Iz gornjevakufske škole u ovom prijektu je učestvovalo devet učenika, koji su u periodu od 28.03. do 01.04. boravili kod učenika iz Banja Luke. Posjeta je obuhvatala posjetu Ekonomske škole u Banja Luci, obilazak grada, druženje učenika, te različite aktivnosti u prostoru škole.

Uzvratna posjeta učenika iz Banja Luke je bila u periodu od 12.04. – do 15.04. u kojoj su gosti prisustvovali nastavi te zajedno učestvovali u uređenju školskog dvorišta.

Nastavak druženja učesnika razmjene je planiran na ljetnom kampu koji će biti za vrijeme ljetnog raspusta.

Više...
Priključi se za RSS feed