Članak je filtriran: srijeda, 18 April 2018 - GornjiVakuf-x.com

Ovo su imena dobitnika Kantonalnih stipendija u akademskoj 2017/2018. godini

Objava Liste prioriteta za dodijelu stipendija djeci branilaca za akademsku 2017/2018 godinu

1. Stipendija za akademsku 2017/ 2018 godinu dodjeljuje se studentima od rednog broja 1. zaključno sa rednim brojem 472., odnosno sa 20. bodova.

2. Nezadovoljna lica imaju pravo prigovora na listu prioriteta za dodjelu stipen­dija u roku od (8) osam dana od dana objavljivanja liste.

3. Prigovor se podnosi neposredno ovoj Upravi.

4. Po razmatranju prigovora na listu prioriteta utvrđuje se konačna lista za dodjelu stipendija .

5. Lista prioriteta je objavljena dana 18.04.2018. godine. Zadnji dan za podnošenje prigovora je 26. 04. 2018. godine.

6. Lista prioriteta za dodjelu stipendija objavljuje se na oglasnoj ploči i WEB stranici Vlade SBK/KSB: www.sbk-ksb.gov.ba.

DIREKTOR
Esad Crnica

KLIK OVDJE DA POGLEDAŠ LISTU DOBITNIKA STIPENDIJA

KLIK OVDJE DA POGLEDAŠ LISTU ODBIJENIH I NEPOTPUNIH APLIKACIJA ZA STIPENDIJE

Više...

Dani organske proizvodnje u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Danas je u Gornjem Vakufu-Uskoplju, dvanaestu godinu zaredom, održan sajam organske proizvodnje „Dani organske proizvodnje“.

Cilj sajma je promocija organske proizvodnje i organskih proizvoda. Pored izlaganja organskih proizvoda, za proizvođače je organizovano i predavanje na teme „Ekonomija ruralnih područja/poljoprivreda“ i „Zakon o organskoj proizvodnji“. Predavač je bio Sejad Herceg.

Ovogodišnji sajam je organizovan uz veliku angažovanost Udruženja građana „Zdrava malina“. Predsjednica tog Udruženja Naila Ćaušević ističe značaj ovakvih događaja za poljoprivredne proizvođače

- Čast nam je sto smo bili dio organizacije sajma "Dani organske proizvodnje". Nadamo se da će ovakvi događaji potaknuti širenje organske proizvodnje na prostoru naše općine i da će naši građani shvatiti važnost domaćih i organskih proizvoda.  Usprkos slabom odzivu građana na današnje predavanje,  mi ćemo nastaviti da promovišemo, unaprjeđujemo i usavršavamo poljoprivrednu proizvodnju u našem gradu. Nase Udruženje "Zdrava malina" radi na poboljšanju uslova u poljoprivredi, te na zaštiti okoliša i životne sredine, kazala je Čaušević za GornjiVakuf-x.com.

Više...

NAJAVA: U nedjelju utakmica MRK Sloga – Izviđač II

U nedjelju, 22.04.2018. godine, sa početkom u 19:00 h snage će u sportskoj dvorani u Gornjem Vakufu-Uskoplju odmjeriti MRK Sloga i HRK Izviđač CO II iz Ljubuškog.

U ovaj susret Sloga ulazi sa nizom od deset vezanih pobjeda, te će sigurno i u nedjelju tražiti pobjedu i zadržavanje dobre atmosfere pred sam finiš prvenstva.

HRK Izviđač II je ekipa u kojoj nastupaju i igrači iz ekipe Izviđača koja igra u Premijer ligi, te sigurno mogu ponuditi zanimljiv rukomet.

Navijači Sloge će u ovom susretu postaviti kutije za dobrovoljne priloge za koreografiju koju spremaju za 5.5.2018. godine kada u goste dolazi bugojanska Iskra.

Svi u dvoranu, svi uz Slogu!

  • Objavljeno u Sport
Više...

Može li PS Gornji Vakuf-Uskoplje kontrolisati sigurnosno stanje u ovoj općini?

Nakon što se Policijska stanica Gornji Vakuf-Uskoplje oglušila na upit vijećnika Hrvatske liste Gornji Vakuf-Uskoplje glede pitanja o sve učestalijim krivičnim djelima u ovoj općini isto pitanje na jučerašnjoj sjednici Skupštine SBK kantonalnom komesaru je uputio zastupnik Dražen Matišić.

Riječ je o mnogobrojnim teškim krađama pokretne imovine ali i nasilnim provalama u porodične domove čiji su vlasnici osim materijalne štete, nerijetko doživjeli i ozbiljnije neugodnosti.

Matišića, kao i prethodno vijećnike Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje zanima koje su konkretne preventivne radnje preduzete glede ovog problema, koliko je djela u zadnjih godinu dana rasvijetljeno te koliko je PS Gornji Vakuf-Uskoplje svojim resursima u stanju kontrolisati sigurnosno stanje na području ovo općine.

Dnevnik.ba

Više...
Priključi se za RSS feed