Članak je filtriran: nedjelja, 01 April 2018 - GornjiVakuf-x.com

NAJAVA: U srijedu prvenstvena utakmica ŽRK Sloga – ŽRK Krajina

U okviru Prve lige FBiH za žene u srijedu, 04.04.2018. godine sa početkom u 17:00 sati snage će u sportskoj dvorani u Gornjem Vakufu-Uskoplje odmjeriti ŽRK Sloga i ŽRK Krajina iz Cazina.

U ovom susretu Sloga traži drugu vezanu pobjedu na domaćem parketu, a igračice Junuza Čajdina naporno rade da ostvare zacrtane ciljeve.

  • Objavljeno u Sport
Više...

FOTO: Šampionska Sloga nastavlja gaziti protivnike

MRK Sloga iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja nastavlja gaziti protivnike. Ovog puta, pred više od 1000 navijača Sloga je sa lakoćom pobijedila Igman Ilidža sa 39:17.

Trener Rasim Demirović je ovaj susret iskoristio za uigravanje ekipe pred završnicu prvenstva. Tako su priliku za igru dobili svi rukometaši osim Harisa Pedića koji je susret proveo na klupi zbog lakše povrede.

Na tabeli i dalje situacija ista kao i prethodno kolo. Sloga je prva, a u stopu je prate Iskra i Borac. Računica je jednostavna. Do kraja prvenstva Sloga treba sve pobjede i sigurno je u Premijer ligi.

MRK Sloga: Šahinović 2, Gekić 3, Demirović 6, Čaber, Spahić, Dedić Ervin 2, Ljutić 1, Pokvić 8, Halebić 5, Dedić Amer 7, Pedić, Omeragić, Gudić, Softić, Karamustafić 2 i Demirović Mirza.

 

RK IGMAN: Tomas, Špiljak 4, Halilović 1, Midžić 3, Islamović 2, Idrizović 6, Hrković, Hodžić 1 i Hasanagić

  • Objavljeno u Sport
Više...

Sretan Uskrs

Uskrs je radosno nadahnuće za porodično zajedništvo, mir, ljudskost, međusobno poštovanje, uvažavanje i blagostanje za sve ljude.

Uskrs predstavlja blagdan mira i ljubavi, radosti i nove nade, blagdan koji poziva na brigu za čovjeka. U današnjici kada život donosi brojna iskušenja, posebno pred mlade i porodicu, neka Uskrs, kao simbol novog života, bude snaga koja je potrebna kako bi se sačuvale porodične vrijednosti, uzajamna ljubav, poštovanje, lijepi običaji i tradicija.

Svojim čitateljima katoličke vjeroispovijesti upućujemo srdačnu čestitku povodom Uskrsa, uredništvo web portala GornjiVakuf-x.com

Više...
Priključi se za RSS feed