Članak je filtriran: ponedjeljak, 12 Mart 2018 - GornjiVakuf-x.com

FOTO: Odličan nastup učenika 'MSŠ Gornji Vakuf' na Državnom prvenstvu frizera BiH

U Banja Luci je u Kulturnom centru Banski dvori proteklog vikenda održano Otvoreno prvenstvo frizera Bosne i Hercegovine. Na prvenstvu su nastupili i učenici iz Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“, a titulom državne prvakinje u konkurenciji „Ženska disciplina: mini val“ okitila se Adnana Omerović, dok je u istoj disciplini Ajla Duraković osvojila drugo mjesto.

Pored Omerović i Duraković, zapažene rezultate su ostvarili i Asmir Medilović i Dženita Smajić koji su u muškoj disciplini „šišanje“ osvojili drugo, odnosno četvrto mjesto. U ženskoj disciplini „školska punđa“ drugo mjesto je osvojila Iris Teskeredžoć, a treće Irma Čolić.

U razgovoru za GornjiVakuf-x.com, profesor Sanin Fazlić, koji je i predsjednik Udruženja frizera SBK izrazio je svoje zadovoljstvo rezultatima koje su učenici postigli.

„Učenici koji su nastupili na Državnom prvenstvu su selektirani u školi na školskom takmičenju, te smo se intenzivno spremali za nastup u Banja Luci. Kao dio priprema, učenici su nastupili na „Hair fashion showu“ u Bugojnu. Ovaj rezultat je pokazatelj kvalitetnog rada u frizerskoj školi u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“, gdje svake godine izlaze generacije fantastičnih mladih frizera“ – rekao je Fazlić.

Na takmičenju je nastupilo ukupno 115 takmičara iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Mađarske, a uspješan organizator je bio Savez frizera BiH i Udruženje frizera grada Banja Luka.

Više...

NAJAVA: Derbi sezone u Gornjem Vakufu-Uskoplju igraju MRK Sloga i RK Borac

U okviru 17. kola Prve lige – grupa Jug, snage će u sportskoj dvorani u Gornjem Vakufu-Uskoplju odmjeriti MRK Sloga i RK Borac Travnik. Susret je na rasporedu u subotu, 17.03.2018. godine sa početkom u 18:30.

Ovo je utakmica koja odlučuje koja će od ove dvije ekipe naredne sezone igrati među bosanskohercegovačkom rukometnom elitom.

U prvom susretu, pobjedu je slavio Borac i sada Sloga mora uz podršku svojih vjernih navijača tražiti pobjedu. Kapacitet dvorane za ovaj susret je povećan za dodatnih 130 sjedećih mjesta, kako bi barem dio navijača koji želi prisustvovati susretu, to i mogao učiniti.

Sloga je u odličnom nizu od pet vezanih pobjeda, te u ovaj susret ulazi sa puno optimizma. S druge strane, Borac, također, igra odličan rukomet, te će ovo sigurno biti praznik rukometa.

Izgovora nema, svi u dvoranu, igra Sloga!

  • Objavljeno u Sport
Više...

Tri bronze za karatiste KK Sloga

Jučer su karatisti KK Sloga nastupili na „13. Ilidža openu“, te osvojili tri medalje. Na turniru je nastupilo 100 klubova, sa 1200 takmičara iz BiH, Crne Gore, Slovenije, Mađarske i Češke.

Od šest takmičara koji su nastupili za KK Slogu, njih troje se okitilo medaljama:

Petra Jerković, bronzana medalja u kategoriji borbe djevojčice 2006 godište +50 kg
Emira Bektić, bronzanamedalja u kategoriji borbe djevojčice -39 gk 2005 godište
Fabijan Mejdandžić, bronzana medalja u kategoriji borbe dječaci 2006 godište -47 kg.

Takmičare je predvodio trener Nijaz Brica MKCP 4 DAN.

  • Objavljeno u Sport
Više...
Priključi se za RSS feed