Članak je filtriran: nedjelja, 04 Februar 2018 - GornjiVakuf-x.com

Usvojen novi statut MRK Sloga

Večeras je u maloj sali Centra za obrazovanje, kulturu i sport održana vanredna skupština Muškog rukometnog kluba Sloga na kojem je glavna tema bila usvajanje novog statuta.

Prisutni članovi skupštine su jednoglasno usvojili novi statut kluba.

Prvi zadatak skupštine za naredni period bit će proširenje uprave kako i sam statut nalaze te će se ovoga puta u klub uključiti isključivo ljudi koji žele da rade u korist kluba, sa novim i jasnim idejama i ciljevima kako bi započeti projekat povratka rukometa u naš grad dobio još jaču i kvalitetniju podršku. Najveći dio bit će posvećen ulaganju u omladinske selekcije

  • Objavljeno u Sport
Više...

117 poljoprivrednika iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja dobilo poticaj za nabavku opreme

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanskog kantona je dostavilo spiskove ministarstvu finansija SBK za isplatu poticaja za nabavku opreme.

Ukupna novčana podrška koja će biti u narednom periodu uplaćena za nabavku opreme poljoprivrednicima sa područja SBK iznosi 231.504,66 KM.

Za općinu Gornji Vakuf/Uskoplje broj odobrenih zahtjeva je 117 a iznos poticaja 45.603 KM, za Bugojno 119 odobrenih zahtjeva 48.937 KM, za općinu Donji Vakuf broj odobrenih zahtjeva je 53 a iznos je 15.084, za općinu Jajce 65 zahtjeva a iznos je 27,460 KM, općina Travnik 54 zahtjeva a 42.135 KM, Novi Travnik 20 zahtjeva a 7.905 KM, općina Vitez 30 zahtjeva a 9.925, općina Busovača 43 zahtjeva a 16,366 KM, općina Fojnica 35 zahtjeva a 15.962 KM, općina Kiseljak 6 zahtjeva a 1.559 KM i općina Kreševo 3 zahtjeva a 562 KM.

Spisak onih koji su dobili novčanu podršku za nabavku opreme pogledajte u dokumentu:

Novčana podrška za nabavku opreme

Novum.ba

Više...

FOTO: Mažoretkinje MK 'Uskopljanke' bronzane na međunarodnom takmičenju 'Alpe Dunav Adria'

U Grudama je održano prvo međunarodno takmičenje mažoretkinja pod nazivom „Alpe Dunav Adria“ koje je okupilo mažoretkinje iz Slovenije, Hrvatske i BiH.

Takmičenje je otvorio grudski načelnik Ljubo Grizelj, a prigodnim riječima svim prisutnima obratila se predsjednica društva Ivana Bošnjak. Uz mažoretkinje u programu je nastupila Klapa Bratovština, gangaši iz Gruda, folklorna sekcija iz Tihaljine i djevojke iz KŠD Rakitno.

U kategoriji seniorki iz BiH nastupile su mažoretkinje iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Tomislavgrada, Mostara, iz RH bile su mažoretkinje grada Vukovara, te iz Slovenije klub Rap Radeče, Trebnja i Novog Mesta.

U kategoriji juniorke mažoretkinje Sevnica i Trebnja iz Slovenije, Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Tomislavgrad, Busovača i Grude iz BiH, te iz Hrvatske Ilok i Vukovar. Među kadetima bilo je slovensko društvo Šentjanž, klub Rap Radeče, Tomislavgrad, Grude, Mostar i Vukovar.

Rezultati takmičenja:

KADETI ŠTAP:
1. Vukovar
2. Rap Radeče
3. Grude
4. Šentjanž

KADETI POMPON:
1. Mostar
2. Tomislavgrad
3. Grude
4. Šentjanž

JUNIORI ŠTAP:
1. Trebnje
2. Vukovar
3. Grude
4. Ilok
5. Busovača

JUNIORI POMPON:
1. Tomislavgrad
2. Vukovar
3. Sevnice
4. Gornji Vakuf – Uskoplje
5. Ilok

SENIORI ŠTAP:
1. Trebnje
2. Rap Radeče
3. Vukovar

SENIORI POMPON:
1. Tomislavgrad
2. Mostar
3. Gornji Vakuf-Uskoplje
4. Novo Mesto

Grude-online.info

  • Objavljeno u Sport
Više...

FOTO: Sigurna pobjeda nogometaša MNK Sloga

U okviru devetog kola Prve fustal lige – grupa Jug snage su odmjerili MNK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje i MNK Mostarske Kiše iz Mostara. Pobjedu je slavila Sloga rezultatom 10:6.

Pogotke za ekipu trenera Sefira Gvozdena postigli su: Petak, Agić i Hodžić po dva gola, te po jedan Latić, Kasumović, Bečirović i Grubeša.

Za Slogu su nastupili: Delic, Begovic, Hodzic, Grubesa, Agic, H.Latic, Kasumovic, Abazovic, Dzambo, Curic, Petak, Silajdzija, A.Latic i Becirovic. Treneri : Gvozden i Ceho.

Naredno kolo MNK Sloga ima teško gostovanje u Sarajevu kod ekipe Diabih.

  • Objavljeno u Sport
Više...
Priključi se za RSS feed