FOTO: Odigran Međunarodni rukometni turnir "Đuro Hrćan 2017"

U nedjelju 03.09.2017.god uspješno je završen međunarodni rukometni turnir "ĐURO HRĆAN", turnir se igrao u kadetskoj i seniorskoj kategoriji. U kategoriji kadetkinja najbolja je bila ekipa ŽRK TEBJESAN NOA iz Nikišića a u seniorskoj kategoriji najbolje je bila ekipa ŽRK NERETVA iz Jablanice.

Poredak u kadetskoj kategoriji

1. ŽRK TREBJESA NOSA iz Nikšića
2. ŽRK SLOGA 2013 iz Gornji Vakuf – Uskoplje
3. ŽRK KISELJAK iz Kiseljaka

Poredak u seniorskoj kategoriji

1. ŽRK NERETVA iz Jablanice
2. ŽRK HRASNICA iz Sarajeva
3. ŽRK TREBJESA NOA iz Nikšića

Organizator je kao i na prethodnim turnirima izabrao najbolje pojedince i najbolju ekipu turnira.

U kadetskoj kategoriji najbolja igračica turnira je Dalila Abazović a najbolji strijelac turnira je Peković Kristina.

Po izboru organizatora i trenera najbolje DESNO KRILO je DAJANA PETROVIĆ, iz Kiseljaka za NAJBOLJEG DESNOG BEKA izabrana je ENSARA ZAHRO, iz Neretve, za NAJBOLJEG SREDNJEG BEKA izabrana je LEA BOŠNJAK, iz Kiseljaka, za NAJBOLJEG LIJEVOG BEKA izabrana je DALILA ABAZOVIĆ, iz Sloge, za NAJBOLJE LIJEVO KRILO izabrana je Amina Hadžiabdić iz Sloge, za NAJBOLJEG PIVOTA TURNIRA izabrana je IVA LALIĆ, iz Trebjese i na kraju NAJBOLJA GOLMANICA TURNIRA U KADETSKOJ KONKURENCIJI JE Staša Rajičević iz TREBJESE.

U seniorskoj kategoriji najbolja igračica je Lejla Kasumačić a najbolji strijelac je Adna Halebić.

Po izboru organizatora i trenera najbolje DESNO KRILO je LEJLA RISTIĆ, iz Neretve, za NAJBOLJEG DESNOG BEKA izabrana je TANJA AŠANIN iz Trebjese, za NAJBOLJEG SREDNJEG BEKA izabrana je SARA BLEĆIĆ iz Trebjese, za NAJBOLJEG LIJEVOG BEKA izabrana je ENA HASIBOVIĆ iz Hrasnice, za NAJBOLJE LIJEVO KRILO izabrana je LEJLA KASUMAĆIĆ iz Neretve, za NAJBOLJEG PIVOTA TURNIRA izabrana je Adna Halebić iz Neretve, na kraju NAJBOLJA GOLMANICA TURNIRA U SENIORSKOJ KONKURENCIJI JE ASJA SOFIĆ iz Sloge.

Uprava našeg kluba sa prijateljima kluba i porodicom pokojnog ĐURE HRĆANA posjetila je grob i položila cvijeće.

Ovim turnirom smo željeli odat počast čovjeku koji je donio rukometnu loptu u naš grad.

Lahka ti zemlja BOSANSKA ĐURO....

Više...

Prijave za malonogometni turnir 'Boljkovac 2017'

U nedjelju, 10.09.2017. godine u naselju Boljkovac, općina Gornji Vakuf-Uskoplje će biti odigran turnir u malom nogometu. U toku su prijave za turnir, a iste je moguće izvršiti do 09.09.2017. godine do 21:00 h. izvlačenje parova je 09.09.2017. godine u 21:00h u Caffe Cameleon.

Turnir se igra po sistemu 4+1 a kotizacija po ekipi iznosi 100,00 KM. Nagrade: 1. mjesto 1000,00 KM, 2. mjesto 500,00 KM, a 3. mjesto 200,00 KM. Kontakt i prijave na telefon: 062/016-496. Turnir počinje u nedjelju u 10:00 h. 

Više...

Gostovanje Sloge u Kaknju

Rukometaši Kaknja su u okviru priprema za novu sezonu u dvorani KSC Kakanj savladali ekipu Sloge iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja rezultatom 35:31. Iako su ostvarili pobjedu pred domaćom publikom trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović nije bio zadovoljan onim što su njegovi momci u ovom susretu pokazali.

''Generalno nisam nikako zadovoljan utakmicom jer nismo ispoštovali dogovoreno iz svlačionice. Sigurno je da su moji momci podcijenili protivnika. Sloga u svojim redovima ima nekoliko izuzetno dobrih igrača i pokazali su da imaju kvalitet da se bore za Premijer ligu u predstojećoj sezoni. Prvo poluvrijeme je nekako i išlo, ali u drugom poluvremenu kada smo krenuli sa rotacijama vidjeli smo mnogo nedostataka u našoj ekipi. Nije bilo agresivnosti u odbrani i pojedini igrači nisu odgovorili zadatku i pokazali koliko zapravo vrijede. Ovo nam je dobar šamar pred početak sezone i mi ćemo svakako analizirati sve naše nedostatke u narednim danima kako bi spremno dočekali start sezone'', rekao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović nakon susreta Kaknja i Sloge. Na drugoj strani trener gostujuće ekipe Rasim Demirović je bio zadovoljan onim što je njegova ekipa pokazala u duelu sa Kakanjcima.

'Ovo je naš treći susret protiv premijeligaških ekipa, nakon Bosne i Zrinjskog došli smo tu u Kakanj da vidimo na čemu smo trenutno i kako smo radili proteklih dana. Ja sam prezadovoljan onim što sam vidio u susretu protiv Kaknja. Želje i htijenja kod mojih momaka ne nedostaje, a to nam svakako treba u narednoj sezoni u kojoj imamo za cilj da se borimo za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Kakanj ima mladu i neugodnu ekipu i mislim da će biti teško igrati ovdje u Kaknju svim timovima, posebno ako uzmemo u obzir da Kakanj voli sport i da će dvorana kada sezone starta biti puna'', rekao je trener Sloge iz Uskoplja Rasim Demirović u izjavi za Sport1.ba.

Generalku pred start Premijer lige BiH rukometaši Kaknja imaju u Zavidovićima protiv Krivaje u subotu 9.9.2017. godine. Podsjećamo u prvom kolu Premijer lige BiH za rukometaše Kakanjci će u dvorani KSC Kakanj ugostiti ekipu Konjuha iz Živinica.

Sport1.ba

Više...

NAJAVA: U nedjelju rukometni turnir za žene 'Đuro Hrćan'

ŽRK „SLOGA2013“ GORNJI VAKUF – USKOPLJE organizuje  međunarodni rukometni turnir „ĐURO HRĆAN“ u sklopu obilježavanja dana Općine. Turnir će se odigrat 03.09.2017.god (Nedjelja) u SPORTSKOJ DVORANI GORNJI VAKUF - USKOPLJE

Prethodna dva turnir su bila dokaz kako se uz sasvim mali angažman mogu napraviti velike stvari, nastojanje uprave kluba da turnir postane tradicionalan uz veliku pomoć načelnika se ostvaraju. Ove godine turnir se igra u dvije kategorije, seniorskoj i kadetska kategorija 2002. i mlađe

U seniorskoj kategoriji nastupa 6 ekipa podijeljene u dvije grupe A i B

 Grupa A                                                       

1.            ŽRK „SLOGA 2013“ Gornji Vakuf – Uskoplje
2.            ŽRK „HRASNICA“ Sarajevo    
3.            ŽRK „ISKRA“ Bugojno                                 

Grupa B

1. ŽRK „TREBJESA NOA“ Nikšić
2. ŽRK „NERETVA“ Jablanica
3. ŽRK „VITEZ“ Vitez

U kadetskoj kategoriji nastupaju 4 ekipe

1.            ŽRK „SLOGA2013“ Gornji Vakuf – Uskoplje
2.            ŽRK „TREBJESA NOA“ Nikšić
3.            ŽRK „NERETVA“ Jablanica
4.            ŽRK“KISELJAK“ Kiseljak

Raspored odigravanja utakmica:

08:00h   ŽRK „SLOGA 2013“ G.V-U    -   ŽRK „ISKRA“ Bugojno                            
09:00h   ŽRK „VITEZ“ Vitez  -  ŽRK“NERETVA“ Jablanica
10:00h   ŽRK „SLOGA 2013“ G.V-U    -    ŽRK „KISELJAK“ Kiseljak – Kadetkinje
10:40h   ZVANIČNO OTVORENJE TURNIRA
11:00h   ŽRK „HRASNICA“ Sarajevo  – ŽRK „ISKRA“ Bugojno
12:00h   ŽRK „NERETVA“ JABLANICA  -  ŽRK“TREBJESA NOA“ Nikšić 
13:00h   ŽRK „TREBJESA NOA“ Nikšić – ŽRK „NERETVA“ Jablanica   - Kadetkinje
13:40h   ŽRK „SLOGA 2013“ G.V.- U  -    ŽRK “HRASNICA“Sarajevo 
14:40h   ŽRK „TREBJESA NOA“  Nikšić – ŽRK „VITEZ“ Vitez 

Pauza

17:00h Utakmica za 3. Mjesto – kadetkinje
18:00h Utakmica za 3. Mjesto . Seniorke
19:00h FINALE KADETKINJE
20:00h FINALE SENIROKE

DODJELA NAGRADA I ZATVARANJE TURNIRA

Uprava kluba poziva sve građane da dođu na turnir i podrže naše djevojke i sve goste u nastojanju da vidimo što bolji i ljepši rukomet.

GENERALNI SPONZOR TURNIR: OPĆINA GORNJI VAKUF – USKOPLJE
MEDIJSKI SPONZOR TURNIRA: INTERNET PORTAL GornjiVakuf-x.com

Više...

Odigran Turnir prijateljstva. Sloga položila organizacijski ispit

Jučer je u Gornjem Vakufu-Uskoplju odigran Turnir prijateljstva za rukometaše. Organizator turnira je bila ekipa MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje. Ovim događajem najavljen je veliki povratak rukometa u grad na izvoru Vrbasa.

Nakon što je u maju ove godine otvorena moderna sportska dvorana u Gornjem Vakufu-Uskoplju, rukovodstvo MRK Sloga preduzelo je niz poteza da podigne nivo kluba organizacije, te vrati rukomet na prvo mjesto među lokalnim stanovništvom.

Na Turniru prijateljstva su nastupile renomirane ekipe iz bosanskohercegovačkog rukometa, RK Sloga, HMRK Zrinjski, RK Maglaj i MRK Sloga. Gornjevakufska publika se zaželjela vrhunskog rukometa, te je sportska dvorana bila puna za vrijeme svih utakmica. Prvo mjesto na turniru je osvojila ekipa sarajevske Bosne, drugo Maglaj, treće Zrinjski, a četvrto Sloga, koja je tek krenula u trenažne procese, s obzirom da takmičenje u Prvoj ligi – grupa Jug kreće kasnije.

21175971 804686249705298 543054392 n

Turnir je iskorišten da se dodatno promoviše rukomet i ekipa Sloge, te je organizovana prodaja članskih kartica, klupskih rekvizita, a odigran je i revijalni susret veterana Sloge i Gračanice.

Sa ovog događaja web portal GornjiVakuf-x.com je u saradnji sa MRK Sloga i FLASHteam realizovao preko sedam sati živog video prijenosa. U narednim danima na našem portalu očekujte bogate multimedijalne sadržaje sa prvog Turnira prijateljstva.

21077797 10209770577884636 1184713045013721588 n

Više...
Priključi se za RSS feed