Poraz rukometaša Sloge u Ljubuškom

Rukometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja jučer su u okviru 9. kola Prve lige Federacije BiH - grupa Jug gostovali u Ljubuškom, gdje su poraženi rezultatom 27:26.

Nakon sjajne pobjede pred domaćom publikom, izabranici Rasima Demirovića otišli su na gostovanje HRK "Izviđač CO" koja se u Prvoj ligi Federacije BiH - grupa Jug takmiči sa drugim timom.

Obzirom da se bodovi iz susreta sa navedenom ekipom ne uračunavaju u konačnici, rezultat je bio u drugom planu, pa je Demirović tokom susreta značajnu minutažu dao i mlađim igračima koji će u budućnosti biti nosioci prvog tima.

MRK SLOGA: Pedić Haris 6, Dedić Amer 6, Halebić Anes 4 , Pokvić Mesud 4, Ljutić Arman 4, Softić Armin 2, Čaber Alen 15 odbrana, Omerović Sidik 7, Džemat Anes, Gudić Adem, Dujmović Matej, Omeragić Nedim, Muftić Anes , Dedić Ervin, Destanović Ahmed, Delić Admir.

Rezultati 9. kola Prve lige Federacije BiH - grupa Jug

RK Donji Vakuf-RK Velež 25:32
HRK Izviđač CO - MRK Sloga 27:26
RK Turbina-RK Igman 20:38
RK Iskra-HRK Čapljina 27:24
RA Čapljina - RK Borac 38:34
RK Jajce -HRK Međugorje 33:33
RK Neretva-RK Radnički 29:25

Mrksloga.com

  • Autor
Više...

Delegacija MRK Sloga posjetila Saraj-Komerc d.o.o.

Delegacija MRK "Sloga" Gornji Vakuf-Uskoplje danas je posjetila Saraj-Komerc d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje te se prigodnom plaketom zahvalila ovom privrednom subjektu za moralnu i materijalnu podršku koju pružaju u radu kluba.

Direktor Saraj-Komerc d.o.o. Emir Čolić zahvalio se delegaciji MRK "Sloga" Gornji Vakuf-Uskoplje na posjeti i plaketi, a ujedno izrazio nadu da će se uspješan rad nastaviti i u budućnosti.

Saraj-Komerc d.o.o. je preduzeće koje se bavi proizvodnjom opruga i opružnih elemenata za auto i elektroindustriju, mašinogradnju, medicinu i poljoprivrednu mehanizaciju, kao i proizvodnju različitih metalnih dijelova za automobilsku industriju.

Mrksloga.com

  • Autor
Više...

HNK Sloga polusezonu završila na četvrtom mjestu

Nogometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa Uskoplja polusezonu u Drugoj ligi FBiH grupa Jug završili su na četvrtom mjestu sa 28 osvojenih bodova. Sloga je pružala veoma dobre partije, a na golu ovog tima istakao se mladi golman Zejd Muratspahić.

Muratspahić je zadovoljan polusezonom koja je iza njega i njegovih saigrača.

"Iza nas je odlična polusezona i završili smo na četvrtom mjestu. Igrali smo odlično i kod kuće i na strani, stvorio se jedan koletiv koji je spreman da napreduje. Imamo odlučnu podršku našeg predsjednika koji daje maksimum da bi ostali svi na okupu i nastavili tamo gdje smo stali. Drago nam je da smo u vrhu tabele i tu želimo i da ostanemo", ističe Muratspahić.

Svojim odbranama u dosta navrata oduševio je navijače Sloge, ali i suparničkih klubova.

"Lično mogu biti prezadovoljan svojim nastupima, ali uvijek može i mora bolje. Cilj mi je da napredujem i napravim što više u svojoj karijeri", dodao je Muratspahić, nekadašnji član bugojanske Iskre.

Sportsport.ba

  • Autor
Više...

U srijedu MNK Sloga igra prvu prvenstvenu utakmicu u Gornjem Vakufu-Uskoplju

U okviru trećeg kola Prve futsal lige – grupa Jug, u srijedu, 22.11.2017. godine u sportskoj dvorani u Gornjem Vakufu-Uskoplju, snage će odmjeriti MNK Sloga i MNK DiaBiH. Susret se igra u 20:00.

Ovo je derbi kola, jer se radi o neporaženim ekipama u dosadašnjem dijelu prvenstva. Sloga ima pobjedu i remi, dok DiaBiH ima dvije pobjede.

Ova utakmica je premijerni takmičarski nastup Sloge u Gornjem Vakufu-Uskoplju, te su iz kluba pozvali ljubitelje nogometa da im daju podršku, a potrudili su se da za utakmicu bude obezbjeđeno grijanje.

  • Autor
Više...

Remi nogometaša Sloge u Mostaru

Ekipa MNK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje jučer je remizirala u Mostaru protiv domaćina ekipe Mostarske Kiše rezultatom 6:6. Strijelci za Slogu su bili Petrak četiri puta i Silajdžija dva puta.

Sloga se nakon dva odigrana kola, oba u gostima, nalazi na trećem mjestu sa četiri boda i gol razlikom 18:9. Naredno kolo Sloga u sportskoj dvorani u Gornjem Vakufu-Uskoplju dočekuje ekipu DIABIH.

  • Autor
Više...
Priključi se za RSS feed