Pješak teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći

Pješak D.A. (83) iz Donjeg Vakufa teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jučer u ulici 14.septembar u tome gradu.

Njega je udarilo vozilo BMW, austrijskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Z.A. (26).

Nakon ukazane prve pomoći u donjovakufskom Domu zdravlja povrijeđeni D.A. je, zbog ozbiljnosti povreda, prevezen u Kantonalnu bolnicu Travnik.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Jajce.

RTV Bugojno

Više...

Detalji nezgode u Makarskoj: Dječaku iz Bugojna život spasili ronioci

O.E. (16) koji je jučer imao nezgodu u Makarskoj trenutno se nalazi u Splitu u bolnici. Na intenzivnoj je njezi i priključen na respirator gdje se vrše pretrage i gdje će biti urađen CT glave.

Kako saznajemo od izvora bliskog povrijeđenog, maleni O.E. je bio sa prijateljem na pedalini gdje se na nesreću okliznuo i upao u more. Na svu sreću hrabri drug Admir Musić koji je bio sa njim nije žalio svoj život da pomogne prijatelju. On je prvi priskočio u pomoć nakon čega su ronioci vidjeli i reagovali, nažalost bez svijesti je pronađen, ali je doktorica sa plaže prvu pomoć odmah dala i spasila dječaka.

POVEZANI ČLANAK: Tinejdžer iz Bugojna pao sa pedaline u more u blizini Makarske i pronađen bez svijesti

Prije par dana O.E. je imao rođendan i jučerašnje putovanje u Makarsku na more je bio poklon, nažalost, desilo se što niko nije očekivao.

Na svu sreću doktori su saopštili da se ne nalazi u životnoj opasnosti.

Bugojno-danas.info

Više...

Tinejdžer iz Bugojna pao sa pedaline u more u blizini Makarske i pronađen bez svijesti

Dječak iz BiH jučer je vozio pedalinu u blizini Makarske. Pao je u more. Dok su spasioci došli do njega bio je u nesvijesti. Hitno su ga prebacili u bolnicu u Splitu. Tamo se oporavlja i srećom nije u životnoj opasnosti.

Policija je potvrdila da je riječ o maloljetniku iz BiH.

Kako portal Bugojno Danas saznaje radi se o dječaku O.E. iz Bugojna koji ima 16 godina.

Bugojno-danas.info

Više...

FOTO: Teška saobraćajna nesreća na izlazu iz Gornjeg Vakufa

Teška saobraćajna nesreća dogodila se sinoć nešto iza 4:00 sata na magistralnom putu M16.2, na južnom izlazu iz Gornjeg Vakufa, u neposrednoj blizini privrednog objekta „Vranica-komerc“ i Benzinske pume „Petrol“. U nesreći su učestvovali privatno motorno vozilo „BMW“ i poljoprivredna mašina traktor „IMT“. Jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede.

Kako su za web portal GornjiVakuf-x.com ispričali svjedoci ovog događaja, probudio ih je užasan prasak. Naime, krećući se iz pravca Bugojno – Prozor, vozač privatnog motornog vozila je pri punoj brzini sa zadnje strane udario u traktor. Od siline udarca BMW je ne kontrolisano nastavio kretanje i prevrtanje gotovo stotinu metara, pri čemu je pokupio i jednu banderu. Svjedoci tvrde da su vozač i suvozač traktora, S.H. i Dž.H., obojica iz naselja Vrse,  od siline udarca završili u obližnjoj livadi, a da su se iz iste išetali sa lakšim tjelesnim povredama. S druge strane, vozač automobila BMW, nastanjen u naselju Dobrošin, koji se nalazio sam u vozilu, zadobio je teške tjelesne povrede te je prebačen u bolnicu. Na vozilima je pričinjena totalna materijalna šteta.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici Policijske stanice Gornji Vakuf, koji su se u trenutku nesreće nalazili na Benzinskoj pumpi „Petrol“, te su imali veliku sreću da ih nije udario neki od dijelova sa automobila ili BMW. Dijelovi ova dva vozila su završili i u obližnjem malinjaku.

Više...
Priključi se za RSS feed