FOTO: U saobraćajnoj nesreći u Gornjem Vakufu teže povrijeđen državljanin Slovačke

Dana 23.09.2017.godine oko 16:25 sati u ulici Vrbaska, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali Vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka M40-A-616, kojim je upravljao Z.K. rođen 1990.godine iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja i motocikl marke BMW, registarskih oznaka SK TT 433AL, kojim je upravljao S.M., državljanin Slovačke.

 Tom prilikom teže tjelesne povrede zadobio je motociklista S.M. , koji je nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Gornji Vakuf-Uskoplje prevezen u Kantonalnu bolnicu Travnik, saopšteno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

  • Autor
Više...

U naselju Krupa opljačkana porodična kuća

U srijedu u 11:00 sati u PS Gornji Vakuf-Uskoplje se obratio J.J. i prijavio da je u toku noći 19/20.09.2017. godine od strane NN počinitelja ili više njih izvršena teška krađa nad porodičnom kućom vlasništvo njegovog sina LJ.J. koji je zaposlen u inostranstvu.

Prema izjavi prijavitelja iz kuće je ukradeno slijedeće: motocikl tzv. Krosac nn marke, kamin na čvrsto gorivo nn marke, veš mašina nn marke, dva LCD televizora nepoznatih dimenzija i marke, kompresor nn marke i neutvrđen broj ključeva, gedora i sitnog alata.

Preciznije podatke o ukradenim stvarima i visine štete daće vlasnik po dolasku iz inostranstva. Po odobrenju tužitelja uviđaj na licu mjesta je izvršio dežurni istražitelj koji će i nastaviti rad po prijavi.

Više...

Donji Vakuf: Napadnuta radnica sportske kladionice

Dana 12.09.2017.godine oko 22:20 sati u PS Donji Vakuf prijavljeno je razbojništvo nad radnicom sportske kladionice koja se nalazi u ulici 14. septembra u Donjem Vakufu. Razbojništvo je izvršila maskirana muška osoba, koja je uz prijetnju pištolja od radnice otela određenu količinu novca, nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu vozilom sive boje.

O prijavi su obaviještene sve policijske patrole, kao i susjedne policijske stanice, radi pojačane kontrole vozila i osoba. Oko 23:00 sata na prevoju Komar zaustavljeno je vozilo Opel Zafira u kojem su se nalazile dvije osobe sa područja Travnika, starosti 21 godinu, te su isti zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništva na području Donjeg Vakufa lišene slobode. U nastavku aktivnosti će biti provedena kriminalistička obrada osoba lišenih slobode kako bi se dokumentovala njihova veza sa predmetnim krivičnim djelom, saopšteno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Više...

Neregistrovanim automobilom usmrtio pješaka

Dana 07.09.2017.godine oko 23,00 sata na magistralnom putu M-5 u mjestu Gospino Vrelo, općina Travnik dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo vozilo marke „VW-Jetta“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao E.Š. rođen 1980.godine iz Travnika i pješak G.S. rođen 1957.godine iz Travnika, koji je tom prilikom smrtno stradao.

Službenici kriminalističke policije PU Travnik izvršili su uviđaj, te će nastaviti sa drugim istražnim radnjama na utvrđivanju okolnosti i uzorka saobraćajne nezgode, saopšteno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Više...
Priključi se za RSS feed