FOTO: Odigran košarkaški turnir 'Demirović Mustafa-Mujo'

Proteklog vikenda Gornji Vakuf je bio domaćin turnira u uličnoj košarci „Demirović Mustafa – Mujo“. Turnir se treću godinu zaredom igra u čast legende gornjevakufske košarke Muje Demirovića. Sve utakmice su odigrane na lokalnom sportskom igralištu Bebara.

Na turniru je učešće uzelo 12 ekipa, a prvo mjesto je osvojila ekipa „One tree studio“ iz Bugojna, drugo mjesto Caffe „Stratus“, a treće mjesto ekipa „Optimist“.

Za najboljeg igrača proglašen je Armin Mišić, dok je Nedim Mustafica pobjednik takmičenja u šutanju trojki. Turnir je protekao u sportskom ozračju bez ikakvih incidenata. Uspješan organizator turnira je Udruženje mladih "Bebara" Gornji Vakuf.

Više...

FOTO: Odigran susret veterana Sloge i Čelika

Jučer su u sportskoj dvorani u Gorrnjem Vakufu-Uskoplju veterani MRK Sloge odigrali revijalni susret sa sportskim prijateljima iz Zenice ekipom veterana RK Čelik Zenica, a rezultat je na kraju glasio 14:16 za goste Igralo se dva poluvremena po 15 minuta.

Nakon susreta za goste iz Zenice upriličen je ručak a druženje i dobra atmosfera nastavljena je do kasno u noć. Iz kluba su se zahvalili svima koji su došli danas i uveličali ovakvu jednu sportsku manifestaciju kojih će u budućnosti biti sve više.

Više...

NAJAVA: Malonogometni turnir 'Batuša 2017'

Udruženje građana „BATUŠA“ organizuje MALONOGOMETNI TURNIR „BATUŠA 2017“. Turnir će se igrat na malonogometnom igralištu u Batuši, Općina Gornji Vakuf- Usoplje.

Fonda nagrada:

1. Mjesto 2000KM
2. Mjesto 900KM
3. Mjesto 400KM
4. Mjesto 200KM

Nagrada za najboljeg strijelca, igrača, golmana i najperspektivnijeg mladog igrača turnira.

Informacije i prijave na brojeve telefona:
- 061 404 046 Muamer Zukić Zuka
- 062 574 857 Sefir Gvozden

Kotizacija po ekipi  100KM

Igra se po sistemu 5 igrala plus golman

Prijave do 31.07.2017. godine. Izvlačenje istog dana na malonogometnom igralištu u Batuši u 20h.

Više...

NAJAVA: U nedjelju zanimljiv sportski događaj u Gornjem Vakufu-Uskoplju

U nedjelju, 16.07.2017. godine, sa početkom u 16:00 u sportskoj dvorani u Gornjem Vakufu-Uskoplju, snage će odmjeriti veterani Rukometnog kluba Sloga iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja i veterani rukometnog kluba Čelik iz Zenice.

Iz RK Sloga pozivaju sve ljubitelje rukometa u Gornjem Vakufu-Uskoplju da svojim prisustvom uveličaju ovaj rukometni spektakl.

Više...

FOTO: Tradicionalni skokovi u Vrbas u povodu Dana oslobođenja Gornjeg Vakufa

Skokovima u vodu sa mosta na rijeci Vrbas, danas je obilježen 12. juli - Dan oslobođenja Gornjeg Vakufa u II Svjetskom ratu. Skokovi su održani u sklopu manifestacije „Dani deblokade Gornjeg Vakufa 2017“.

Ovo takmičenje zbog velikih vrućina nije izazvalo veliko zanimanje Gornjovakufljana.

U konkurenciji skakača na glavu pobjedu je odnio Aid Topalović, dok je drugo mjesto osvojio Salko Imamović, a treće Armin Pokvić. Treba napomenuti da su se prijavila samo tri skakača na glavu.

U konkurenciji skakača na noge prijavilo se deset skakača. Prvo i drugo mjesto podijelili su  Selmir Destanović i Kenan Bahić, dok je treće mjesto pripalo Uzeiru Čaluk.

Više...
Priključi se za RSS feed