Pješak teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći

Pješak D.A. (83) iz Donjeg Vakufa teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jučer u ulici 14.septembar u tome gradu.

Njega je udarilo vozilo BMW, austrijskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Z.A. (26).

Nakon ukazane prve pomoći u donjovakufskom Domu zdravlja povrijeđeni D.A. je, zbog ozbiljnosti povreda, prevezen u Kantonalnu bolnicu Travnik.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Jajce.

RTV Bugojno

Više...

Detalji nezgode u Makarskoj: Dječaku iz Bugojna život spasili ronioci

O.E. (16) koji je jučer imao nezgodu u Makarskoj trenutno se nalazi u Splitu u bolnici. Na intenzivnoj je njezi i priključen na respirator gdje se vrše pretrage i gdje će biti urađen CT glave.

Kako saznajemo od izvora bliskog povrijeđenog, maleni O.E. je bio sa prijateljem na pedalini gdje se na nesreću okliznuo i upao u more. Na svu sreću hrabri drug Admir Musić koji je bio sa njim nije žalio svoj život da pomogne prijatelju. On je prvi priskočio u pomoć nakon čega su ronioci vidjeli i reagovali, nažalost bez svijesti je pronađen, ali je doktorica sa plaže prvu pomoć odmah dala i spasila dječaka.

POVEZANI ČLANAK: Tinejdžer iz Bugojna pao sa pedaline u more u blizini Makarske i pronađen bez svijesti

Prije par dana O.E. je imao rođendan i jučerašnje putovanje u Makarsku na more je bio poklon, nažalost, desilo se što niko nije očekivao.

Na svu sreću doktori su saopštili da se ne nalazi u životnoj opasnosti.

Bugojno-danas.info

Više...

Tinejdžer iz Bugojna pao sa pedaline u more u blizini Makarske i pronađen bez svijesti

Dječak iz BiH jučer je vozio pedalinu u blizini Makarske. Pao je u more. Dok su spasioci došli do njega bio je u nesvijesti. Hitno su ga prebacili u bolnicu u Splitu. Tamo se oporavlja i srećom nije u životnoj opasnosti.

Policija je potvrdila da je riječ o maloljetniku iz BiH.

Kako portal Bugojno Danas saznaje radi se o dječaku O.E. iz Bugojna koji ima 16 godina.

Bugojno-danas.info

Više...

FOTO: Teška saobraćajna nesreća na izlazu iz Gornjeg Vakufa

Teška saobraćajna nesreća dogodila se sinoć nešto iza 4:00 sata na magistralnom putu M16.2, na južnom izlazu iz Gornjeg Vakufa, u neposrednoj blizini privrednog objekta „Vranica-komerc“ i Benzinske pume „Petrol“. U nesreći su učestvovali privatno motorno vozilo „BMW“ i poljoprivredna mašina traktor „IMT“. Jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede.

Kako su za web portal GornjiVakuf-x.com ispričali svjedoci ovog događaja, probudio ih je užasan prasak. Naime, krećući se iz pravca Bugojno – Prozor, vozač privatnog motornog vozila je pri punoj brzini sa zadnje strane udario u traktor. Od siline udarca BMW je ne kontrolisano nastavio kretanje i prevrtanje gotovo stotinu metara, pri čemu je pokupio i jednu banderu. Svjedoci tvrde da su vozač i suvozač traktora, S.H. i Dž.H., obojica iz naselja Vrse,  od siline udarca završili u obližnjoj livadi, a da su se iz iste išetali sa lakšim tjelesnim povredama. S druge strane, vozač automobila BMW, nastanjen u naselju Dobrošin, koji se nalazio sam u vozilu, zadobio je teške tjelesne povrede te je prebačen u bolnicu. Na vozilima je pričinjena totalna materijalna šteta.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici Policijske stanice Gornji Vakuf, koji su se u trenutku nesreće nalazili na Benzinskoj pumpi „Petrol“, te su imali veliku sreću da ih nije udario neki od dijelova sa automobila ili BMW. Dijelovi ova dva vozila su završili i u obližnjem malinjaku.

Više...

Gornji Vakuf: Palio korov, pa zapalio šumu - šteta 150.000 KM

Od početka proljeća požari bukte diljem Bosne i Hercegovine, pretežno zbog nepažnje vlasnika zemljišta koji, nakon zime, čiste korov i smeće.

Strašne su štete koje nastaju zbog ovakvih požara, a tako je bilo i proteklih sedmica u Gornjem Vakufu, gdje je jedna osoba tokom paljenja korova zapalila šumu i napravila štetu u iznosu od 150.000 KM, saopćeno je iz Ministarstva za unutrašnje poslove Srednjobosanskog kantona.

Oni su kazali da je, nakon istrage ovog požara, protiv osobe R. H. (1969) podnesena krivična prijava, jer je počinio krivično djelo izazivanje šumskog požara, na štetu Kantonalne uprave za šumarstvo SBK-a.

On je 4. marta na parceli u mjestu Bojska, na području Gornjeg Vakufa, zapalio suhu travu, a usljed vjetrovitog vremena vatra se proširila i na obližnju šumu, čime je načinjena velika šteta.

Radiosarajevo.ba

Više...

VIDEO: Otkrivene ubice starice u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Policijski službenici MUP-a Srednjobosanskog kantona otkrili su izvršioce krivičnog djela razbojništva u Gornjem Vakufu/Uskoplju, koje je za posljedicu imalo smrt starije ženske osobe A.B. rođene 1947.godine.

 Ovo teško krivično djelo prijavljeno je policiji dana 13.03.2017. godine i, nakon što je izvršen uviđaj na licu mjesta, preduzete su brojne istražne radnje na otkrivanju izvršilaca. Tako je saslušano preko 50 osoba kao potencijalnih svjedoka, nad 32 osobe provedena je kriminalistička obrada, a 17 osoba je poligrafski ispitano. Izvršeni su i pretresi stanova, te naložena biološka, daktiloskopska i mehanička vještačenja.

 Sve navedeno dovelo je do lišenja slobode osobe inicijala N.S. rođen 1995.godine iz Viteza, koji je ispitan u svojstvu osumnjičenog i koji je u prisustvu branioca u potpunosti priznao izvršenje navedenog krivičnog djela.

 Prema tom priznanju, N.S. je zajedno sa osobama Z.S. rođen 1992.godine i A.I. rođen 1996.godine iz Zenice, nakon dvomjesečne pripreme i izviđanja, 11.03.2017. godine u noćnim satima došli do kuće A.B. Provalili su ulazna vrata, a nakon toga savladali staricu i ljepljivom trakom joj vezali ruke i noge. Usta su joj prekrili kako bi je spriječili da pozove pomoć, nakon čega su izvršili premetačinu kuće. Tom prilikom ukrali su torbicu u kojoj su pronašli novac u raznim valutama u ukupnoj vrijednosti od oko 4000 KM. Također su ukrali određenu količinu zlatnog nakita, kojeg su prodali za iznos od oko 700 KM. Nakon što su ukrali novac i zlato udaljili su se u pravcu Viteza i Zenice.

 Obzirom da je policija pokrenula opsežnu istragu, te da su se bojali otkrivanja, odlučili su pobjeći izvan granica Bosne i Hercegovine. Tako su se vozilom Opel Corsa, sa kojim su se dovezli i na mjesto izvršenja krivičnog djela, sva tri izvršioca zaputili u Holandiju. Međutim, N.S. se odlučio vratiti u BiH, te je dana 04.04.2017. godine u ranim jutarnjim satima lišen slobode.

 Sa ovom trojkom pobjegao je i H.R. rođen 1970. godine iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, koji se sumnjiči da je zajedno sa svojom suprugom E.R. rođena 1978.godine pomagao izvršiocima. Njihova pomoć ogledala se u davanju potrebnih informacija o starici, posebno vezanih za činjenicu da je bila korisnik strane penzije i da ima novac kod sebe. Navedene informacije pomagači su imali s obzirom da je ubijena bila tetka od E.R.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela došlo se do saznanja da se ova grupa može dovesti sa još jednim razbojništvom izvršenim na području Viteza tokom 2016.godine, kao i da su planirali izvršiti još neka razbojništva na području Gornjeg Vakufa/Uskoplja i Viteza.

Istraga u povodu ovog krivičnog djela pokazala je punu posvečenost policijskih službenika u otkrivanju izvršilaca krivičnih djela, a to najbolje ilustruje i podatak da u posljednjih 14 godina na području Srednjobosanskog kantona ni jedno krivično djelo ubistva nije ostalo nerasvjetljeno.

URED KOMESARA

Više...
Priključi se za RSS feed