Donji Vakuf: Napadnuta radnica sportske kladionice

Dana 12.09.2017.godine oko 22:20 sati u PS Donji Vakuf prijavljeno je razbojništvo nad radnicom sportske kladionice koja se nalazi u ulici 14. septembra u Donjem Vakufu. Razbojništvo je izvršila maskirana muška osoba, koja je uz prijetnju pištolja od radnice otela određenu količinu novca, nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu vozilom sive boje.

O prijavi su obaviještene sve policijske patrole, kao i susjedne policijske stanice, radi pojačane kontrole vozila i osoba. Oko 23:00 sata na prevoju Komar zaustavljeno je vozilo Opel Zafira u kojem su se nalazile dvije osobe sa područja Travnika, starosti 21 godinu, te su isti zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništva na području Donjeg Vakufa lišene slobode. U nastavku aktivnosti će biti provedena kriminalistička obrada osoba lišenih slobode kako bi se dokumentovala njihova veza sa predmetnim krivičnim djelom, saopšteno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Više...

Neregistrovanim automobilom usmrtio pješaka

Dana 07.09.2017.godine oko 23,00 sata na magistralnom putu M-5 u mjestu Gospino Vrelo, općina Travnik dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo vozilo marke „VW-Jetta“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao E.Š. rođen 1980.godine iz Travnika i pješak G.S. rođen 1957.godine iz Travnika, koji je tom prilikom smrtno stradao.

Službenici kriminalističke policije PU Travnik izvršili su uviđaj, te će nastaviti sa drugim istražnim radnjama na utvrđivanju okolnosti i uzorka saobraćajne nezgode, saopšteno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Više...

Ukradeni VW kombi i BMW

Dana 29.08.2017.godine oko 09,10 sati u PS Bugojno zaprimljena je prijava o krađi kombi vozila Volkswagen, registarskih oznaka HN PH 99 i motornog vozila BMW registarskih oznaka K41-O-322 u naselju Šumelje bb, općina Bugojno.

Odmah po prijavi  na lice mjesta je upućena patrola. Oko 11,20 sati u ulici Vrbas naselje je pronađeno vozilo BMW dok se za vozilom kombi poduzimaju istražne mjere i radnje u cilju pronalaska istog.

Uviđaj su obavili inspektori kriminalističke policije PU Bugojno. O svemu navedenom upoznat je dežurni kantonalni tužilac, saopšteno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Više...

U sudaru Golfa i mopeda povrijeđene dvije osobe

Dana 28.08.2017.godine oko 20,20 sati u ulici Voznik, općina Bugojno dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali: A.P. rođena 1979.godine iz Bugojna koja je upravljala motornim vozilom marke Golf III, registarskih oznaka E69-A-271 i S.F. rođen 1993.godine iz Bugojna koji je upravljao mopedom koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede.

Lakše tjelesne povrede zadobio suvozač na mopedu a radi se o  A.C. rođen 1988.godine iz Bugojna, saopšteno je MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Više...

U Bugojnu ukraden utovarivač, policija pronašla izvršioca

Dana 29.08.2017. godine oko 01,05 sati u PS Bugojno zaprimljena je prijava da su NN osobe oko 01,00 sati, sa gradilišta u ulici Vrbas naselje, općina Bugojno, ukrale radnu mašinu utovarivač, vlasništvo preduzeća BEN.MO.COMPANY iz Bugojna. Nakon zaprimljene prijave, policijske patrole PS Bugojno pristupile su blokadi užeg gradskog područja te pretrazi terena sa ciljem lociranja, otkrivanja i hvatanja izvršioca. Oko 01,25 sati na dionici magistralnog puta Bugojno – Donji Vakuf, u mjestu Čaušlije, općina Bugojno zaustavile opisani radni stroj kojim je upravljao A.T. rođen 1977.godine iz Bugojna.

Imenovani je lišen slobode i nad njim je provedena kriminalistička obrada te je tom prilikom priznao izvršenje krivičnog djela. Protiv imenovanog nadležnom tužilaštvu će biti podnesen izvještaj. Uviđaj su obavili službenici kriminalističke policije PU Bugojno koji poduzimaju i druge zakonom propisane mjere i radnje na kompletiranju navedenog predmeta, saopšteno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Više...

Na Kopčiću pronađen kanabis

Dana 26.06.2017. godine policijski službenici SKP MUP-a SBK/KSB Travnik, po usmenoj naredbi Općinskog suda Bugojno, izvršili su pretres kuće u mjestu Kopčić, općina Bugojno u kojoj živi lice A.M. kod kojeg je tom prilikom pronađena određena količina zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu kanabis.

Nad imenovanim je izvršena kriminalistička obrada i tom prilikom je priznao izvršenje krivičnog djela te protiv istog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.  O svemu je upoznat dežurni kantonalni tužilac, saopšteno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Više...
Priključi se za RSS feed